Joakim Tasić: Stojimo uz kolege svim srcem 1Foto: Amir Hamzagic/ATAImages

Gorčina mi je u stomaku. Odvratno je sve što se događa. Kolege su uplašene, ne znamo više kako pravno da se zaštitimo, kazao je glumac Joakim Tasić gostujući u emisiji „Pokreni se“ na TV „Nova“.

Ovogodišnji laureat nagrade „Nabojša Glogovac“ govorio je o ulogama u predstavama „Tit Andronik“, „Edip“ i „Gubitnik“.

– Izazovno mi je bilo da taj mentalni napor koji imaju muzičari uvežbavajući neki akord neprekidno, dosegnem fizičkim radom i preskakanjem vijače sve vreme na sceni. Želeo sam sebe da guram iznad limita. Sve je to proces i mi neprekidnim fizičkim i mentalnim naporom otkrivamo nova polja – kazao je Tasić.

Opisujući svoju ulogu, objasnio je da je to čovek koji dolazi kao najbolji na akademiju, ali se zbog svog unutrašnjeg otrova, zavisti i ljubomore raspadne.

– Suština našeg posla je traganje za istinom i bilo mi je vrlo zanimljivo da sve te osećaje pronađem u sebi – rekao je Joakim.

Ovom prilikom dotakao se i trenutnih napada i pretnji koje dobijaju njegove kolege glumci rekavši da mu je gorčina u stomaku.

– Odvratno je sve što se događa. Kolege su uplašene, ne znamo više kako pravno da se zaštitimo. Vrlo je gorko, neprijatno i na nama je da se borimo i mi se borimo kulturom i plemenitim stvarima. Osećate se bespomoćno i stojimo uz kolege svim srcem – rekao je Joakim Tasić, prenosi Nova.rs.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari