Jubilarni 50. Fest pod sloganom “Novi hrabri svet” od 25. februara do 6. marta 2022. 1Foto: Promo

Važno je da se Fest naredne godine održi u svom tradicionalnom terminu, bez obzira na pandemiju, i njegovo 50. jubilarno izdanje odvijaće se od 25. februara do 6. marta, pod sloganom “Novi hrabri svet”, najavio je gradski sekretar za kulturu Ivan Karl.

„Slogan prvog Festa 1971. godine bio je “Hrabri novi svet”, a 50. Fest će biti “Novi hrabri svet”. Jedna mala igra reči, a obim festivala će zavisiti od toga kakva će tada biti pandemijska situacija kod nas i u svetu. Film možete da dovedete na festival, ali je pitanje koliko gostiju može da dođe ako je neka zemlja zatvorena. Imperativ je da se održi u svom izvornom terminu, istakao je Karl.

On je datum jubilarnog Festa objavio tokom jučerašnjeg panela “Festivali uprkos koroni”, u okviru tribine “Korona vs kultura”, koja je održana u Domu omladine.

Karl je najavio atraktivan program Festa, knjige o Dinku Tucakoviću, Nebojši Đukeliću i Emiru Kusturici koje se spremaju povodom jubilarnog festivala, kao i ediciju poštanskih marki sa likovima umetnika koji su obeležili njegovu pedesetogodišnju istoriju.

„Trebalo bi svi dobro da razmislimo o 51. Festu. Mislim da treba da bude potpuno drugačiji od svih prethodnih, neka vrsta resetovanja, da sa ovim 50. zatvorimo jedan krug i otvorimo novi“, rekao je Karl.

Podsećanja radi, ovogodišnji, 49. Fest je zbog pandemije održan od 7. do 16. maja, i sa minimalnim brojem gostiju, uglavnom iz regiona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari