„Kad bih mogla da je presečem napola, drugu polovinu bih dala ćerki": Kejt Vinslet osvojila prvu BAFTA nagradu u karijeri 1epa10628449 Kate Winslet with the award for Leading Actress, for her performance in I Am Ruth, which also won Best Single Drama, poses in the press room at the 2023 BAFTA TV Awards at the Royal Festival Hall in London, Britain, 14 May 2023. The ceremony is hosted by the British Academy of Film and Television Arts (BAFTA). EPA-EFE/TOLGA AKMEN

 

Sinoć je održana dodela televizijskih BAFTA nagrada, a jedan od najupečatljivijih trenutaka bio je kada je Kejt Vinslet po prvi u put u svojoj karijeri dodeljena ova bronzana maska.

Na ceremoniji održanoj u Kraljevskoj festivalskoj dvorani, čiji voditelji su bili komičari Rob Beket i Romeš Ranganatan, Kejt Vinslet dobila je nagradu za najbolju glavnu žensku ulogu.

Ona je nagrađena za rolu u I Am Ruth, televizijskoj drami britanskog kanala Channel 4, koja govori o majci čija ćerka oseća toksične posledice toga što provodi previše vremena onlajn.

Ona u tom ostvarenju glumi zajedno sa svojom pravom ćerkom, glumicom Mijom Triplton, koja joj je pravila društvo na ceremoniji i kojoj se i obratila tokom pozdravnog govora.

„Sigurno ću biti jedina koja će plakati večeras. Da mogu da presečem ovu BAFTU napola, drugu polovinu bih dala svojoj ćerki. Uspeli smo zajedno, mala“, rekla je Vinslet tokom emotivnog obraćanja.

„Kad bih mogla da je presečem napola, drugu polovinu bih dala ćerki": Kejt Vinslet osvojila prvu BAFTA nagradu u karijeri 2
Foto: EPA-EFE/TOLGA AKMEN

Ona je pohvalila glumačke sposobnosti svoje ćerke i objasnila da je I Am Ruth o štetnim efektima interneta i o tome da se štetni sadržaj treba kriminalizovati.

„I Am Ruth je za roditelje i decu, za porodice koje osećaju da su taoci opasnostima onlajn sveta, za roditelje koji žele da komuniciraju sa svojim tinejdžerima, ali više ne mogu, a i za mlade ljude koji su postali zavisni od društvenih mreža i njihovih tamnih strana.“

Za glavnu mušku ulogu u drami nagrađen je Ben Višou, a trijumfovale su i serije Bad Sisters, Derry Girls, Mood, Dahmer – Monster: The Jeffrey Dahmer Story i sama I Am Ruth.

Izvor: Variety

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari