Kad smo bili kao novi

Priče iz karantina

Ostavite komentar


  1. Neki se ovde hvališe da su na sajmu jednom godišnje u vreme Sajma Knjiga…
    Ja spomenuh Gitarijadu. Seti me na Gong koji si uređivao. Nisi samo Boru vinuo u neslućene visine. Srpski rokenrol treba da ti podigne spomenik za života. A, Sajam ovakav kskakav je danas biće zaboravljen, kao što je zaboravljen Pinki gde su bile smeštene na stotine izbeglica i beogradska arena kao logistički centar za poplavljene u Obrenovcu…

  2. Gospode, kako jednostavno a mudro piše ovaj čovek, kakva sećanja, kakvi uvidi. Bravo čoveče i hvala ti što postojiš i pišeš.

  3. Ako mi dopustite,skromno bih dodala jos jedan veliki nastup derana iz Cacka.Taj velicanstveni nastup se dogodio 19. 4. 2019. (jos malo pa cemo proslaviti godisnjicu), a u sklopu isto tako velicanstvenog mitinga „Buducnost Srbije“.Predgrupa deranu i njegovoj grupi je bio Aleksandar Vuksanovic a.k.a. Aca Lukas deran iz Beograda, a after je pripao uzickom deranu Mandic Oliveru.Taj nastup moja malenkost nikada nece zaboraviti, a bogami ni oprostiti niti jednom od narecenih derana.

    1. Sintaksa Vam nije cela. Treba da pišei „Crna budućnost Srbije“

    2. Eh, da, na zalost i to je bilo. Ne sluzi na cast, svakako. Zapravo, velika mrlja nestasnog decaka.

    3. Hvala na podsećanju.
      I Bora Djordjević i Oliver Mandić su imali ispade slične ili gore vrste devedesetih godina. Ni tada ni sada nisu bili derani.
      Naprotiv, bili su zreli ljudi koji bi trebalo da budu odgovorni za svoje postupke, te im se NE moze/NE sme progledati kroz prste.

  4. Nazalost, Borina prica ima jako tuzan kraj. Bio je na vrhuncu slave a onda de raspala drzava a on se setio da je Srbin pravoslavac, a uz to mi i iz nekog razloga smetaju homoseksualci. Sledecih 30 godina nije snimio nista vredno paznje ali je sirio mrznju prema susednim nacijama i homoseksualcima, da bi pred kraj karijere podrzao diktatorsku vlast Vucica.

  5. Rekvijem za jednu generaciju. Preostali boomeri i nekadasnji buntovni rokeri sada su samo 65+. Sajmiste kao pocetak i kraj, lepo i tuzno podsecanje. Sve ima svoj kraj…, nazalost .

    1. Iskreno, Mr Bojangle, ali netacno. Rekvijem, kako si oznacio Pecin osvrt, nije praznina, vec zivotna ispunjenost muzikom i onim najlepsim sto ovu prati.
      Postoje audio i video snimci koji su vise od nakaradne kovanice – samo + 65 za sve sa ove i one strane bine.
      Buntovnici u muzici, buntovnici su za navek. Posrtanja su sastavni deo ljudske prirode, te bi na njih trebalo gledati tako.
      Kada bi ljubitelji r n r – a razmisljali o politici kao politicari, nikada ne bi ni postojali. Listom, svi.

Ostavite komentar


Kultura

Naslovna strana

Naslovna strana za 17. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Srđan Gojković Gile, muzičar

Pozivam sve one koji čitaju Danas da ga podrže tako što će se učlaniti u Klub čitalaca Danasa i tako podržavati nezavisno novinarstvo.