Kako je bend The Killers dobio svoje ime? 1Foto: Raph_PH / CC BY 2.0 / Wikimedia Commons

Pop grupa New Order je 2000-ih možda bila daleko od vrhunca svoje popularnosti, ali su novi bendovi i dalje bili inspirisani njihovim pesmama i jedinstvenim zvukom koji su stvorili tokom dekade osamdesetih. Jedna od grupa koja je zahvaljujući autorima hita „Blue Monday“ formirala svoj muzički stil bio je i rok bend The Killers, koji kombinuje gitarski zvuk sa sintisajzerima.

Ispostavilo se međutim da je New Order zaslužan za još jednu stvar koja se tiče benda The Killers, a to je ime grupe. Naime kada su Brendon Flauers i ekipa razmišljali kako da se zove njihov bend, oni su pronašli direktnu inspiraciju u video spotu New Order-a.

U pitanju je bio spot za singl „Crystal“ iz 2001, u kome pesmu ne izvode članovi New Order-a, već izmišljeni bend The Killers. Flauersu i gitaristi Dejvu Kuningu se dopalo ovo ime pa su odlučili da tako potpišu svoju demo ploču, na kojoj se našla i jedna od prvih verzija njihovog najvećeg hita „Mr. Brightside“.

Njih dvojica inače nikad nisu krili da su New Order zaslušni što se The Killers tako zovu, a beng je takođe pozajmio elemente iz spota „Crystal“ u svom videu za pesmu „Somebody Told Me“. Flauers se u više navrata pridružio New Order-u na bini, a jednom je s njima izveo pesmu „Crystal“, koja mu je po svemu sudeći posebno draga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari