Kakve "Bračne igre" će Zrenjaninci gledati u svom pozorištu 1Foto: pozorište zrenjanin

Šta se dešava jednom pedesetogodišnjaku, kada shvati aspurdnost života, zrenjaninska publika imaće priliku da gleda u novoj predstavi „Bračne igre“ na maloj sceni svog pozorišta.

Predstava će biti premijerno izvedena u petak, 16. decembra na Sceni “Todor Manojlović”.

Duodrama u kojoj igraju Edit Tot Miškeljin i Daniel Kovačević, rađena je po dramskom tekstu Edvarda Olbija, a režirao ju je David Alić.

Prema rečima reditelja, to je komad o čoveku koji je shvatio da će umreti i da mora da iz korena promeni svoj život.

„Interesovanje za taj tekst je krenulo iz mojih ličnih pobuda. Komad je interesantan i potpuno korespondira sa današnjim društvom, gde su mnoge vrednosti dovedene u pitanje. Olbi pripada školi apsurdista poput Joneska i Beketa, bavi se egzistencijalnim pitanjima. Konkretno, u ovom komadu, pokazuje nam šta se dešava sa čovekom u pedesetim godinama kada prvi put oseti besmisao življenja, braka, roditeljstva i svega što radi. Komad nas suočava sa temom kako se pomiriti sa besmislom i apsurdnošću sveta“, objašnjava reditelj David Alić.

Kostim i sceografiju za predstavu „Braćne igre“ potpisuje Ana Kolbianova a vokalna saradnica na predstavi bila je Ana Aleksić Šajrer.

Premijerna izvođenja predstave zakazana su za 16. i 17. decembar u 20 časova, dok je prva repriza u četvrtak, 22. decembra u 12 časova.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari