Štrajkači u Pozorištu mladih održali su juče konferenciju za novinare u prostoriji u kojoj borave već više od dvadeset dana i koja sve više liči na sobu Velikog brata, samo što iz nje još niko nije izašao. Glumci i drugi zaposleni traže smenu direktora Tomislava Kneževića. Stanovnici ove prostorije, takođe, imaju samo jedna vrata na koja mogu izaći jer je direktor promenio sve brave, na vratima svih prostorija (pa i na protivpožarnim izlazima).

Štrajkači u Pozorištu mladih održali su juče konferenciju za novinare u prostoriji u kojoj borave već više od dvadeset dana i koja sve više liči na sobu Velikog brata, samo što iz nje još niko nije izašao. Glumci i drugi zaposleni traže smenu direktora Tomislava Kneževića. Stanovnici ove prostorije, takođe, imaju samo jedna vrata na koja mogu izaći jer je direktor promenio sve brave, na vratima svih prostorija (pa i na protivpožarnim izlazima). Štrajkači su najavili niz akcija za danas, kad se navršava 90 dana od početka štrajka. Večeras će, između ostalog, u novosadskoj ŠOK galeriji ART klinike, u Grčkoškolskoj 5, biti otvorena izložba „Biografija protiv biografija“.
– Izložbom „Biografija protiv biografija“, koja će biti otvorena večeras u 20 sati, ART klinika želi da podrži glumce Pozorišta mladih koji su u štrajku i da skrenemo pažnju na nivo profesionalizma u kulturi kod nas. Izložićemo biografije ovih glumaca Pozorišta mladih naspram biografije Tomislava Kneževića, tako da će javnost moći da ih uporedi – istakao je umetnik Nikola Džafo, glavni primarijus ART klinike, napomenuvši da će ova izložba u ŠOK galeriji trajati samo nekoliko dana, nakon čega će sami glumci svakodnevno šetati gradom sa svojim biografijama, tako da će to biti i prva šetajuća izložba. Ratko Radivojević je za danas najavio i protestnu šetnju koja će početi u 12 sati ispred Pozorišta mladih, a nastaviće se Dunavskom ulicom, Zmaj Jovinom, Grčkoškolskom, kroz Katoličku portu preko Trga slobode ispred Gradske kuće, pored Skupštine grada do Pozorišta mladih.
Na konferenciji za novinare bio je i Zoran Vulin koji je dodao da Studentski kulturni centar Novog Sada, u potpunosti podržava štrajk zaposlenih u Pozorištu mladih, i da će SKC organizovati koncerte na stepeništu ispred Pozorišta. Već danas u 14 sati, počinje koncert desetak novosadskih grupa. Između ostalih lokal-patriotskih bendova, Vulin je najavio učešće grupa Eksploziv, Singersi, Plug & Play, Old Timers“…

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari