Keinemusik: Soundtrack poslednjeg jutra Exita 1Keinemusik, foto: promo

Tamo gde se nostalgija sreće sa mislima o budućnosti, novo sa starim, a širina festivala na otvorenom sa industrijskim zvukom klubova – tamo se rađa i živi berlinski Keinemusik.

A u toj igri, jedan od, po pravilu, najposebnijih osećaja na Exitu, jeste momenat u kom nakon četiri dana đuskanja noge postanu umorne, ali veoma brzo taj umor zameni svest o tome da se festival uskoro završava. Od tog trenutka, jedina mantra koja odzvanja u glavi jeste „ne želim još da krenem kući“. Upravo to prosvetljenje brojni fanovi EXIT festivala dočekaće na mts Dance Areni uz Keinemusik i muziku koja je tu da nas veže za podijum do samog kraja. Ova ekipa ne samo da će zatvoriti svima omiljenu binu, već će žurku nastaviti i na zvaničnom afteru, tako da ćemo se sa njima družiti najmanje šest sati!

Keinemusik opisuju kao kolektiv. Iako jesu grupa, takođe su i mnogo više od toga – na prvom mestu prijatelji. Pod ovim imenom zajedno deluju još od 2009. godine, dok se ekipa proširivala novim poznanstvima. Poslednje večeri na Exitu, pred nas će izaći Rampa, Adam Port i &Me. U pitanju je ekipa koja se ne opterećuje žanrom, a kada su u pitanju žurke, od samog početka vole da drže stvari pod kontrolom – od izrade flajera, preko vizuelnog spektakla, do, naravno, muzike. Ništa ne prepuštaju slučaju. Nisu im strane ni ironija i komedija, pa njihovo ime u bukvalnom prevodu znači „Nema muzike“. Okuplili su se u klabing prestonici sveta, Berlinu, odakle su počeli da šire svoj uticaj na svetsku klabing scenu. Jedna od kruna njihove popularnosti (pored, naravno, nastupa u svim bitnim klubima i na najvećim svetskim festivalima) je i pojavljivanje u čuvenoj GTA video igri, u kojoj možete čak i da prisustvujete njihovoj virtuelnoj žurci.

Iako bliski saradnici, pojedinačno su veoma različiti. Rampa svu koncentraciju ulaže u produkciju i „less is more” pristup, sa savesnim izborom kad i gde nastupa. &Me je na neki način njegova suprotnost – upao je u muzičku priču iznenada i više se oslanja na instinkt i zabavu, ali to svakako ne znači da je neozbiljan. Naprotiv. Kada je muzika u pitanju, on daje 100 odsto, što se vidi i po saradnjama i remiksima koje je radio sa velikanima kao što su Royksopp („Impossible“), Solomun („Never Sleep Again“), Black Coffee („The Rapture Pt.III“), DJ Koze („Drone me up, Flashy“) i mnogi drugi, a tu je i pesma „Confusion“, na kojoj je radila cela ekipa. Na trećoj strani je Adam Port – čovek koji se trudi da pobegne iz svake moguće fioke u koju pokušavaju da ga smeste. On sluša trap, psihodelični rock i operske arije, a sve to može da se čuje kad se zagrebe ispod prepoznatljivog tech house zvuka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari