Kevin Spejsi pred londonskim sudom: Glumac optužen za seksualni prestup negira optužbe 1Foto: EPA-EFE/ANDY RAIN

Oskarom nagrađen glumac Kevin Spejsi stigao je u sredu u londonski sud na početak četvoronedeljnog suđenja za desetak optužbi za seksualni prestup, piše Rojters.

Spejsi (63) negira navode o prestupima počinjenim protiv četvorice muškaraca za koje se tvrdi da su se dogodili između 2001. i 2013. godine. Glumac nije komentarisao za medije povodom dolaska u sud.

Optužbe protiv Spejsija uključuju nepristojne i seksualne napade i teže delo navođenja osobe da se upusti u penetrativnu seksualnu aktivnost bez pristanka, što podrazumeva maksimalnu kaznu doživotnog zatvora.

Njegovo suđenje u londonskom Sudu Sauvark trebalo bi da počne u sredu izborom porote, iako bi dokazni postupak optužbe mogao zvanično da počne tek kasnije ove ili sledeće nedelje.

Spejsi, koji je osvojio Oskara za najboljeg glumca u „Američkoj lepoti“ (1999) i najboljeg sporednog glumca u filmu „Uobičajeni osumnjičeni“ (1995), proveo je više od decenije radeći u Londonu kao umetnički direktor pozorišta Old Vik u britanskoj prestonici od 2004. do 2015. godine.

Britanski tužioci su prvi put otkrili da se suočio sa optužbama u maju 2022. godine, rekavši da je optužen za pet napada između marta 2005. i aprila 2013. – četiri u Londonu i jedan u Glosterširu na zapadu Engleske. Uključili su jednog čoveka koji je sada u 40-im i dva muškarca sada u 30-im, podseća Rojters.

Prošlog novembra, Kraljevsko tužilaštvo odobrilo je još sedam optužbi za seksualne napade na jednog muškarca između 2001. i 2004. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari