Ovogodišnji Sarajevski filmski festival, koji će se 14. put održati od 15. do 23. avgusta, ugostiće jednog od najznačajnijih glumaca današnjice, dvostrukog dobitnika Oskara – Kevina Spejsija, saopštili su organizatori. U čast njegovog gostovanja, SFF će, u okviru programa Haineken Open Air, upriličiti gala projekciju kultnog filma „Dežurni krivci/The Usual Suspects“ (na fotografiji) reditelja Brajana Singera, koji je ovom glumcu obezbedio prvog Oskara.

Ovogodišnji Sarajevski filmski festival, koji će se 14. put održati od 15. do 23. avgusta, ugostiće jednog od najznačajnijih glumaca današnjice, dvostrukog dobitnika Oskara – Kevina Spejsija, saopštili su organizatori. U čast njegovog gostovanja, SFF će, u okviru programa Haineken Open Air, upriličiti gala projekciju kultnog filma „Dežurni krivci/The Usual Suspects“ (na fotografiji) reditelja Brajana Singera, koji je ovom glumcu obezbedio prvog Oskara. Nakon Sarajeva, Kevin Spejsi ide u Dubrovnik (kao specijalni gost Dubrovnik Film Meetings, koji se u tom gradu realizuje u saradnji sa Adriatic Luxury Hotels i magazina Gloria). „Kamelonski glumac“ voli i teatar, što je 2003. rezultiralo, kako to sam voli da kaže, jednom od njemu najdražih uloga – mestom umetničkog direktora Old Vic teatra, jednog od najstarijih teatara u Londonu. Od njegovog dolaska na ovu funkciju, Old Vic je producirao 18 predstava, a Spejsi je ostvario uloge u „Philadelphia Story“, „National Anthems“, „Richard II“, „Moon for the Misbegotten“, kao i u najnovijoj postavci – „Speed of Plow“ Dejvida Mameta u kojoj igra uz Džefa Goldbluma.
Posebno ga raduje činjenica da će u septembru početi peta sezona u teatru, otkako je on na poziciji umetničkog direktora, i to sa obnovljenom trilogijom Alana Ajkburna „The NORMAN CONQUEST“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari