kijanu rivsFoto: Graham Holt / imago sportfotodienst / Profimedia

Kijanu Rivs je nedavno pričao o pisanju svog prvog romana, pod nazivom The Book of Elsewhere, koji je radio zajedno sa piscem Čajnom Mjevilom.

Kijanu Rivs je dao intervju za New York Times o romanu smešten u univerzum u kome se nalazi njegov strip BRZRKR, franšiza započeta 2021. godine.

Rivs kaže da je, dok je radio na delima BRZRKR i The Book of Elsewhere, koji prate ratnika Unutea starog 80 hiljada godina, dobio bolju spoznaju sebe.

„Iznenadilo me je sa kreativne strana, šta sve otkrijete o sebi. Možda je kreativni deo vrsta razgovora, znate. Tako da možda imam problema sa ocem i majkom. A možda i razmišljam o smrti“.

„Možda ne razumem nasilje u svetu. Ne razumem da ćemo svi umreti, da ćemo se svi pobiti oko stvari koje su, kada pogledate unazad, nevažne. Možda razmišljam o svetu, znate, kako smo stigli ovde i ko smo.“

Osim ovih filozofskih tema, Kijanu Rivs je rekao da razmišlja i o ulozi tehnologije i budućnosti čovečanstva.

„Razmišljam o tom nekom motivu istrebljenja koji naša vrsta ima. Ne znam zašto toliko žurimo da napustimo planetu i postanemo digitalizovani. Možda razmišljam o ljubavi, o njenoj moći. Zašto je smrt toliko jaka a ljubav tako krhka, a i dalje najsnažnija sila na planeti?“

Osim romana i nekoliko stripskih nastavaka, ovaj svet će biti proširen igranom filmskom adaptacijom i anime serijom, u kojima će Rivs glumiti i koje razvija Netfliks.

Pored toga što je poznat kao filmska zvezda, Kijanu Rivs je, osim rada na ovom stripu i knjizi, basista benda Dogstar, pozajmljuje glas u video igri Cyberpunk 2077, ima kompaniju za sređivanje motocikala i napisao je tekst za dve knjige o fotografiji svoje partnerke Aleksandre Grant.

Izvor: EW

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari