Kilijan Marfi je želeo da bude u filmu „Međuzvezdani": Taj film mi je slomio srce 1Foto: UNIVERSAL PICTURES - Album / Album / Profimedia

 

Openhajmer i dalje puni bioskopske sale, a ovo je na neki način kruna dvadesetogodišnje saradnje Kristofera Nolana i Kilijana Marfija, koji je želeo da bude u Međuzvezdanom.

Marfi je prvi put sarađivao sa Nolanom kada je izabran za Strašilo u filmu Betmen počinje, a u međuvremenu je glumio u filmovima Mračni vitez, Početak, Uspon mračnog viteza i pojavio se nakratko u Denkerku.

Međutim, Marfi je veliki fan jednog Nolanovog filma u kome nije glumio, pa je tako u nedavnom intervjuu za The Independent izdvojio ostvarenje Međuzvezdani jer ga je posebno dirnulo.

Istakao je da je zamišljao kako glumi u tom filmu, ali da je Nolan ipak izabrao „prave ljude“ i da mu je lako da ga gleda kao fan, jer nema pritisak kritikovanja sopstvenog rada.

„Obožavam film Međuzvezdani jer je toliko emotivan. Sećam se kad sam ga gledao u bioskopu, sa malom decom. Imao je ogroman efekat na mene. Slomio mi je srce. Obožavam da gledam njegove filme kada nisam u njima jer tada ne moram da brinem o veličini svojih ušiju ili tako nečemu.“

Kada su upitali Marfija koji Nolanov film bi mogao da se gleda uz Openhajmera umesto Barbi, on je rekao da bi to mogli da budu Međuzvezdani ili Denkerk.

„Možda Međuzvezdani, jer istražuje slične teme, teme fizike. Ili možete da gledate Denkerk, koji se isto dešava tokom Drugog svetskog rata. On je kraći, pa je to možda bolja opcija, sa sat i po i onda možete da produžite na Openhajmera.“

Izvor: Indie Wire

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari