Kladovljanka Nina Anđelić pobednica nagradnog foto konkursa “Knjiga, ti i leto” 1Foto: Biblioteka "Centar za kulturu" Kladovo

Izložba fotografija “Knjiga, ti i leto” biće do kraja septembra u galerijskom prostoru Doma kulture u Kladovu. Na svečanom otvaranju proglašeni su pobednici ovog tradicionalnog nagradnog foto konkursa koji promoviše knjige i čitanje.

Pozivu kladovskog Centra za kulturu ovog leta odazvala su se 43 autora iz 17 gradova koji su poslali 97 fotografija.

Žiri je od fotografija pristiglih na nagradni foto konkurs “Knjiga, ti i leto” kao najbolju izdvojio fotografiju autorke Nine Anđelić iz Kladova.

Drugu nagradu osvojila je Doroteja Radulović iz Kladova,dok je Kruševljanka Aleksandra Stevanović Aleksić dobila treću nagradu.

-Autorke su uspešno odgovorile na zadatu temu, na konkurs su pristigle veoma interesantne fotografije sa različitim motivima, a tematska kompozicija ponovo je najčešće bila porodica. Na fotografijama su lica koja su se u toplim letnjim danima družila sa knjigom, jer je namera konkursa da se promovišu knjiga i čitanje – istakla je direktorka Centra za kulturu Žaklina Nikolić inače idejni tvorac edukativnog konkursa koji opstaje deset godina.

Pored ti nagrade za najbolje fotografije, specijalne pohvale zaslužile su Dragana Džamić Mazur iz Vrbasa i Marijana Filipović iz Beograda.

Knjigom su nagrađene i fotografije sa najviše lajkova na društvenim mrežama, najmlađi i najstariji učesnik, kao i oni koji već deset godina porodično učestvuju na konkursu.

Izložba fotografija sa ovogodišnjeg konkursa “Knjiga, ti i leto” otvorena je u galerijskom prostoru Doma kulture u Kladovu do kraja septembra.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari