Kladovo: Drvo emocija za Dan planete Zemlje 1Foto: Centar za kulturu Kladovo

Nakon Uskršnje radionice za najmlađe korisnike, Biblioteka “Centar za kulturu” Kladovo danas za nešto starije organizuje edukativnu radionicu, a povod je Dan planete Zemlje. Mladi Kladovljani će zajedno sa bibliotekarima osmisliti Drvo emocija.

Od 1970. godine, Međunarodni dan planete Zemlje obeležava se 22. aprila s ciljem skretanja pažnje na značaj očuvanja prirode i sprečavanja negativnih posledica po životnu sredinu.

Obeležavanjem Dana planete Zemlje upozorava se na opasnosti koje prete životu na Zemlji, ekosistemima i urbanim zonama, usled razvoja industrije, povećane potrošnje energije, globalnog zagrevanja i klimatskih promena, kako bi svetska populacija postala svesna svoje odgovornosti prema planeti na kojoj živi i tako smanjila negativan uticaj na životnu sredinu.

Na svoj način, obeležavanju ovog ekološkog datuma priključuje se i Biblioteka “Centar za kulturu” Kladovo koja će danas za decu starijeg uzrasta organizovati edukativnu radionicu za stariji uzrast „Drvo emocija“.

Pozivajući svoje mlade čitaoce, kladovski bibliotekari zovu na zajedničko putovanje tokom koga će učesnici radionice spoznati svoje vrline i mane, kao i način na koji treba da se ophode prema prirodi, okruženju i sebi samima.

-Na Dan planete Zemlje slavimo prirodu i učimo od nje, poistovećujući se sa prirodom, učimo od drveta – kažu u kladovskoj biblioteci.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari