Kladovo i Negotin dobili svoje predstavnike na "Ritmu Evrope" 1Foto: Opština Negotin

Dva grada na istoku Srbije, Kladovo i Negotin, učestvuju na muzičkom takmičenju za decu i omladinu “Ritam Evrope”. Kao najuspešnije na audiciji, Kladovo će na takmičenju koje još zovu i “Mala Evrovizija” predstavljati Luna Belonić, Nina Joković i Ivana Boldorac, a Negotin Maria Paskulović, Nađa Milivojević i Marta Đurković.

Istok Srbije do sada nije imao takmičare na dečijem muzičkom takmičenju „Ritam Evrope“ sa tradicijom dužom od decenije i koje podržavaju ambasadori zemalja Evrope, Izraela i Australije.

“Mala Evrovizija” kako još nazivaju ovo takmičenje, okuplja decu i omladinu uzrasta od 14 do 21 godine koja pored svog grada ili opštine predstavljaju i pevaju na jeziku jedne od zemalja Evrope, Izraela ili Australije.

Maksimalan broj gradova predstavnika – takmičara je 24 u jednoj zemlji, a ove godine na „Ritmu Evrope“ učestvuju Kladovo i Negotin u kojima su u nedelju, 19. marta, održane audicije.

Kladovo i Negotin dobili svoje predstavnike na "Ritmu Evrope" 2
Foto: Turistička organizacija Kladovo

Mladi Kladovljani pokazali su da umeju da pevaju i plešu, a u Zrenjanin, na finalno takmičenje “Ritma Evrope” kao predstavnice opštine Kladovo, idu Ivana Boldorac, učenica Srednje škole u Кladovu, kao i dve članice plesne grupe „Rea dens“ Luna Belonić, učenica kladovske Srednje škole i osnovka Nina Joković.

Tim produkcije “Ritma Evrope” odlučio je da opštinu Negotin na ovom muzičkom takmičenju predstavljaju Maria Paskulović, Nađa Milivojević, obe učenice Osnovne škole „Branko Radičević“ i Marta Đurković, učenica Negotinske gimnazije.

Maria je svojim glasom, a Nađa i Marta svojim plesom, pokazalestalenat i spremnost za nastup na ovom velikom televizijskom takmičenju.

-Ja sam očekivao veći odziv ali program „Ritam Evrope“ je festival gde se vrlo usko profilišu oni najbolji i tako je u svim ostalim gradovima u Srbiji i zbog toga mi imamo najbolju decu, decu koja svuda učestvuju i oni tačno znaju kada treba da dođu i na koju audiciju. Pomislio sam da možemo još malo da zagrebemo po površini i dubini Negotina, ali sam se oduševio devojkama. Žargonski rečeno oduvale su me, mi ćemo raditi sa njima i Negotin će imati više nego dostojne predstavnike na ovom festivalu. One su stvarno nešto što ja kao direktor programa želim – izjavio je medijima nakon audicije u Negotinu Igor Кolarević, direktor programa “Ritam Evrope”.

Inače, proces priprema dece za televizijski prenos traje devet meseci tokom kojih se deca obučavaju sa televizijskim timovima „Ritma Evrope“ kako da u televizijskom prenosu predstave dodeljenu zemlju Evrope, Izrael ili Australiju.

Domaćin ovogodišnjeg „Ritma Evrope“ biće grad Zrenjanin, prošlogodišnji pobednik ove manifestacije, a predstavnice Kladova i Negotina već od maja čekaju pripreme i rad sa profesorima pevanja, plesa i stranog jezika.

Kao nagradu, grad pobednik  dobija  televizijski prenos na nacionalnoj televiziji iz svog grada kao i promociju svog grada na nacionalnoj televiziji naredne godine, a deca grada pobednika nagradno putovanje u zemlju koju su u televizijskom programu predstavljala.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari