Kladovo: Novogodišnji koncert mladih muzičara 1Foto: J.B.K.

Pobednički niz sa 60 prvih nagrada i pet laureata osvojenih na takmičenjima tokom prošle školske godine, učenici kladovske muzičke škole “Konstantin Babić” nastavili su ove, osvojivši već sedam prvih nagrada na republičkom takmičenju iz solfeđa. Svoj talenat i ljubav prema muzici pokazaće svojim sugrađanima na tradicionalnom novogodišnjem koncertu u sredu, 21. decembra.

U koncertnoj Sali Biblioteke “Centar za kulturu” u Kladovu na tradicionalnom novogodišnjem koncertu nastupiće učenici sa svih odseka i instrumenata, etno grupa i hor Osnovne muzičke škole “Konstantin Babić”.

Biće ovo prilika da se svojim muzičkim umećem predstave talentovani mladi muzičari koji su se tokom prošle i ove školske godine sa brojnih takmičenja vratili sa najvišim priznanjima.

Tokom prošle školske godine na muzičkim takmičenjima učenici ove kladovske škole osvojili su 81 nagradu, 60 je bilo prvih, kao i pet laureata, a sa republičkog takmičenja u solfeđu održanom ove školske godine u Kladovo su doneli sedam prvih i jednu drugu nagradu.

Inače, Osnovna muzička škola “Konstanin Babić” već 53 godine osnovama muzike uči mlade Kladovljane i nastavu na deset klasa i pet instrumenata – klavir, harmonika, truba, gitara i violina pohađa oko 170 učenika.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari