Kladovo: Počinje „Letnji maraton čitanja“ 1Foto: Biblioteka Kladovo

Naredna tri meseca, od 15. juna do 15. septembra, traje “Letnji maraton čitanja” koji Biblioteka „Centar za kulturu“ organizuje za decu osnovnoškolskog uzrasta ukazujući na važnost čitanja.

Poslednjih godina knjiga se zbog razvoja tehnologije i digitalnih medija, pametnih telefona i kompjutera, čitaju sve manje.

Zato kladovska Biblioteka „Centar za kulturu“ Kladovo organizuje Letnji maraton čitanja za decu od 7 do 14 godina.

– Letnji maraton čitanja organizujemo kako bi ukazali na činjenicu da je čitanje veoma važno, ali i jedinstveno i neponovljivo iskustvo.Čitanje unapređuje naše znanje, proširuje rečnik, unapređuje komunikacione sposobnosti, poboljšava pamćenje, razvija maštu, motiviše, podstiče kreativnost, predstavlja kvalitetan i dostupan hobi i redukuju stres – kaže direktorka Biblioteke “Centar za kulturu” Kladovo Žaklina Nikolić.

Čitalački maraton odvijaće se u tri kategorije, u prvoj su deca od sedam i osam godina, u drugoj od devet i deset, a u trećoj su tinejdžeri odnosno deca starosti od 10 do 14 godina.

Napredak pročitanih knjiga pratiće se putem smajlića na oglasnoj tabli u biblioteci, a da bi stekli diplomu i besplatan upis za 2023. godinu potrebno je da pročitaju minimum četiri knjige dok traje akcija.

Ovogodišnji, inače sedmi po redu, počinje 15. juna i traje do 15. septembra i kako navode u biblioteci jedini uslov za učestvovanje u akciji je važeća članska karta biblioteke za 2022. godinu.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari