Ko će biti novi Grindevald? 1Foto. EPA-EFE/JULIEN DE ROSA

Gotovo 150.000 obožavalaca potpisalo je onlajn peticiju da slavnom glumcu Džoniju Depu bude vraćena uloga Galerta Grindevalda u trećem nastavku serijala „Fantastične zveri i gde ih naći“.

Podsetimo, studio Vorner Bros prekinuo je saradnju sa američkom zvezdom na nastavku popularne franšize nakon što je  glumac izgubio sudski spor sa britanskim tabloidom San.

Glumac je tužio list zbog članka u kome je optužen da je pretukao svoju, sada već bivšu, suprugu, glumicu Amber Herd, i to više puta tokom njihovog braka.

Britanski sudija je u saopštenju istakao da je utvrđeno da je glumica strahovala za sopstveni život, kao i da je sve što je tabloid objavio bilo istina.

Inače, britanski mediji pišu da producenti već razgovaraju sa danskim glumcem Medsom Mikelsenom da preuzme ulogu u filmovima inspirisanim knjigama Džej Kej Rouling.

Zvezda serije „Hanibal“ je, prema pisanju britanskih medija, prvi izbor reditelja Dejvida Jejtsa.

Izvesno je i da moćnog čarobnjaka neće ponovo igrati Kolin Farel, budući da već ima ugovorene obaveze oko snimanja novog filma o Betmenu, gde glumi Pingvina.

Farel je, inače, igrao Grindevalda delimično u prvom filmu, budući da je ovaj zlikovac sposoban da menja svoj lik.

Zanimljivo je da će Dep zaraditi i od trećeg filma.

Pre nego što je prekinuta saradnja, glumac je snimio samo jednu scenu, a za nju će dobiti poveći ček od 10 miliona dolara.

Toliku platu, kako piše američki Holivud riporter, trenutno nemaju ni njegove kolege Edi Redmejn ni Džud Lo, koji takođe igraju glavne uloge u filmu.

Serijal „Fantastične zveri i gde ih naći“ nastao je po knjigama Džej Kej Rouling, a radnja se odvija pre događaja iz serijala „Hari Poter“.

Snimanje trećeg filma već je bilo pomerano zbog epidemije korona virusa, a premijera je sada zakazana za jul 2022. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari