Barbi pre "Barbi": Ko je Margo Robi, glumica koja dokazuje da je koncept moderne filmske zvezde još živ? 1Foto: EPA-EFE/ANDY RAIN

Glumicu Margo Robi ovih dana vidimo svuda oko nas u liku Barbi, ali deluje kao je da od svoje pojave u Holivudu ona nikad nije ni sišla sa naslovnica.

Margo Eliz Robi rođena je u Australiji, gde je i započela karijeru u glumi, ali se 2011. godine preselila u Sjedinjene Američke Države i odatle počela da osvaja ceo svet.

To se desilo 2013. godine ulogom u filmu Vuk sa Vol Strita Martina Skorsezea, kada je muški deo publike i te kako imao šta da vidi, ali i kada su mnogi reditelji i producenti videli veliki glumački potencijal i neodoljivi šarm.

Tek kasnije otkrila je da je nakon ovog filma želela da odustane od glume, jer joj nije prijala pažnja koju je dobijala, ali ju je majka odvratila od toga i hrabro je nastavila dalje.

Margo je od tada gradila svoj put ulogom Džejn u Legendi o Tarzanu iz 2016. godine, a tada se prvi put pojavila i kao Harli Kvin, voljeni stripski lik, što je ponovila još dva puta.

Mnogi se pitaju da li će tu ulogu ponoviti još neki put, jer deluje kao da je rođena za nju, ali u novom poretku DC filmskog univerzuma ništa nije sigurno, pa tako ni ovo.

Osim blokbastera, pojavljivala se i u raznim filmovima indi produkcije, ali najviše pohvala dobila je za ulogu klizačice Tonje Harding, kada je nominovana za Oskara za glavnu žensku ulogu.

Pohvaljene su i role kraljice Elizabete I i Šeron Tejt, a za ulogu Kajle Pospisil, zaposlene u firmi Foks Njuz, zaradila je još jednu nominaciju za Oskara, ovog puta za sporednu ulogu.

Po prirodi je povučena i ne voli društvene mreže, koje vrlo retko koristi, a kao hobije istakla je čitanje i slušanje hevi-metala, koji voli odmalena.

Knjiga zbog koje je zavolela književnost je Hobit, a veliki je fan sage o Hariju Poteru, što je zanimljivo jer je tek godinama kasnije otkrila da se njen muž pojavio u nekoliko filmova ovog serijala.

Od prve najave da će tumačiti Barbi u istoimenom filmu, mnogi su se složili da ne postoji bolji izbor od nje i po svim najavama zaista i deluje tako.

Ta uloga joj je donela i pozamašan ček od 12,5 miliona dolara, zbog kojeg je bila najplaćenija glumica prošle godine i 15. na sveukupnoj listi.

Još jedna lista na kojoj se pojavila na vrhu je Maksimova lista najseksi žena, a Robi je prošle godine treći put zaredom bila na prvom mestu.

Od najavljenih projekata, poznato je da će glumiti u prednastavku Okeanovih jedanaest, ponovo sa Rajanom Goslingom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari