Ko je novi Supermen, glumac Dejvid Korensvet? 1Foto: Reynaud Julien/APS-Medias/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Režiser Džejms Gan u utorak je najavio glumce koji će igrati Klarka Kenta i Loisu Lejn u filmu „Supermen: Nasleđe“, čime je započeo novi univerzum DC filma. Ulogu Luis Lejn odabrala je Emijem nagrađena glumica Rejčel Brosnahan, ali ko je Dejvid Korensvet, najnoviji Klark Kent?

Dejvid Korensvet je rođen i odrastao u Filadelfiji,, tako da za ulogu Supermena neće morati da uči američki akcenat kao njegov prethodnik, Britanac Henri Kavil. Karijeru je započeo kao dete glumac u pozorišnim predstavama, a kasnije je glumačko obrazovanje stekao na prestižnoj njujorškoj „Džulijard školi“.

Nakon diplomiranja, usledile su brojne sporedne uloge u raznim filmovima i serijama. Među najznačajnijim su uloge u serijama „Kuća od karata“, „Holivud“, „Političar“ i „Mi posedujemo ovaj grad“. Prošle godine smo ga mogli videti u horor filmu „Biser“, koji mnogi smatraju jednim od najboljih horor filmova današnjice.

Prema IMDb-u, imaćemo priliku da ga vidimo u mini seriji „Dama u jezeru“, adaptaciji romana Laure Lipman u kojoj glumi pored Natali Portman, i u rimejku filma „Tvister“ iz 90-ih pod nazivom „Tvisters“, koji će biti objavljen sledeće godine.

https://citymagazine.danas.rs/scena/flesbek/supermen-na-ekranu-ali-i-u-stvarnom-zivotu-batalio-karijeru-da-bi-bio-samohrani-otac/

Obožavaoci su podeljeni oko toga da li žele da vide Korensveta kao Supermena. Dok ga jedni hvale i žele mu sve najbolje u novoj ulozi, drugi smatraju da ne može da zameni Kavila.

„Henri Kavil će uvek biti moj Supermen“, „Niko nije bolji od Kavila“, „Kavil je jedini Supermen“, samo su neki od komentara na Tviteru.

Neki fanovi su primetili da „Korensvet“ i „Kavil“ izgledaju veoma slično. Džejmsu Ganu nije smetalo što su Dejvid Korensvet i Henri Kavil izgledali skoro identično“, napisao je jedan korisnik.

Kavilov odlazak još je svež u sećanjima obožavalaca, ali se mnogi sećaju i koliko su fanovi bili nesrećni kada je izabran za ulogu Supermena. Kavil je godinama uspevao da pridobije obožavaoce, pa bi Korensvetu mogla da zadesi ista sudbina posle premijere filma.

Nakon najave glumaca Klarka Kenta i Loies Lejn, Džejms Gan traži negativca Leksa Lutora, a braća Aleksandar i Bil Skarsgard vode trku za glavnog negativca.

Snimanje filma „Superman: Legacy“ trebalo bi da počne 2024. godine, a premijera je zakazana za 7. jul 2025. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari