Ko su favoriti na kladionicama za pobedu na "Pesmi Evrovizije"? 1Foto: EPA/HELMUT FOHRINGER

Bliži se početak takmičenja za najbolju pesmu Evrope, a srpska predstavnica na „Pesmi Evrovizije“ na kladonicama, koje predviđaju šanse za pobedu svih zemalja, nalazi se na desetom mestu.

Do objavljivanja teksta, na prvom mestu je, kao i nedeljama unazad, pesma predstavnika iz Ukrajine, koja prema zbirnoj proceni podataka iz više različitih kladionica objavljenoj na sajtu eurovisionworld.com, ima čak 49 odsto šanse za pobedu.

Drugo mesto zauzima Italija sa, znatno manjim, šansama od 11 odsto. Italija je na prošlogodišnjoj „Evroviziji“ odnela pobedu, a u istoriji ovog takmičenja svega se četiri puta desilo da jedna zemlja pobedi dva ili više puta zaredom.

Na trećoj poziciji prema kladionicama nalazi se predstavnik Velike Britanije sa takođe 10 odsto. Ovo je ujedno i poslednji takmičar čije se šasne u zbirnoj proceni postotaka broje u dvocifrenom broju.

Četvrto mesto pripada Švedskoj sa osam odsto.

Peto mesto kladionice su rezervisale za Španiju procenom od četiri odsto šasne za pobedu.

Šesto mesto zauzima Grčka sa dva odsto. Sedmo i osmo mesto rezervisale su Poljska i Norveška, sa blagim odstupanjem kod pojedinih kladionica i postotkom od dva odsto.

Holandija i Srbija nalaze se na devetom i desetom mestu sa po jedan odsto.

Srpska predstavnica nedavno je skočila na 10. mesto na svetskim kladionicama po šansama za pobedu na ovogodišnjoj „Pesmi Evrovizije“, što je najbolji plasman od kada je izabrana da predstavlja Srbiju u Italiji ove godine.

Konstrakta će nastupiti u drugoj polufinalnoj večeri takmičenja, 12. maja u Torinu, sa pesmom „In Corpore Sano“.

Pesma „In corpore sano“ kojom Konstrakta predstavlja Srbiju na „Pesmi Evrovizije“ nalazi se među šest nominovanih za najbolji tekst ovogodišnjeg takmičenja, objavio je ranije portal Eurostory.nl.

Ispod Konstrakte redom se nalaze Francuska, Portugal i Australija sa, takođe, jedan odsto šanse za pobedu.

Za sve ostale zemlje koje učestvuju ove godine, kladionice predviđaju manje od jedan odsto šanse za pobedu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari