Koji slikar će svakodnevno slikati pred publikom na svojoj izložbi u Zrenjaninu 1Foto: galerija Aluz

Akademski slikar Bogdan Đorić slikaće pred posetiocima na izložbi svojih radova u galeriji Aluz u Zrenjaninu, u svojevrsnom otvorenom ateljeu svakoga dana, od 13 do 21 čas.

Bogdan Đorić je u ovoj galeriji izložio dela iz ciklusa „Četvrti stalež“ i izložba traje do kraja meseca, do kada će trajati i otvoreni atelje.

„Ovo je otvoreni atelje, gde u okviru tekuće izložbe posetioci mogu da prisustvuju stvaralačkom procesu nastajanja crteža i slika umetnika Bogdana Đorića, da postavljaju pitanja i razgovaraju sa njim. Ovakav vid rada koristan je za anstavike i učenike, sugrađane, da posete našu galeriju radnim danima“, objašnjava umetnica Dušanka Đorđević, osnivač galerije Aluz.

O svojim radovim umetnika navodi da je reč o pokušaju da angažovano zabeleže i društvene pojave i deformitete.

„Četvrti stalež vodi poreklo, klicu i seme iz sadašnjeg akumuliranog građanskog staleža ili tačnije malograđanskog staleža. Pokušao sam i pokušavaću umetnički nadalje da izrazim sklop takvog čoveka u svojim delima, kroz nadrealizam, fantastiku, maštu“, navodi Đorić

Likovni umetnik Bogdan Đorić diplomirao je 2009. godine na Univerzitetu umetnosti – Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, smer – slikarstvo, u klasi profesora Velizara Krstića i Gordana Nikolića.

Dobitnik je pet nagrada za umetnički rad. Od 2010. godine je član ULUS-a i od 2016. je član ALUZ-a.

Do sada je izlagao na 142 kolektivne izložbe, realizovao je 25 samostalnih izložbi. Učestvovao je na 48 likovnih kolonija u Srbiji i inostranstvu. Bio je član umetničke društveno angažovane grupe ARTizani.

Više vesti iz voog mesta čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari