Program poslednjeg festivala u najuspešnijoj koncertnoj sezoni u prethodne dve decenije, Jelen piva, koji će na prostoru kalemegdanskog Donjeg grada biti održan 7. i 8. septembra, posetiocima nudi i dnevni i večernji provod. Kapije biti otvorene prvog dana pre 15, a u drugog pre 16 sati, kada nastupaju domaći demo bendovi, nakon kojih naizmenično nastupaju svetske zvezde i poznati bendovi iz zemlje i regiona.

Program poslednjeg festivala u najuspešnijoj koncertnoj sezoni u prethodne dve decenije, Jelen piva, koji će na prostoru kalemegdanskog Donjeg grada biti održan 7. i 8. septembra, posetiocima nudi i dnevni i večernji provod. Kapije biti otvorene prvog dana pre 15, a u drugog pre 16 sati, kada nastupaju domaći demo bendovi, nakon kojih naizmenično nastupaju svetske zvezde i poznati bendovi iz zemlje i regiona. Iako je festival najavljen kao afirmacija domaćeg zvuka, najviše se ipak iščekuje prvo gostovanje benda Hepi mandejs u Srbiji, dolazak Jana Brauna neposredno pred izlazak novog albuma, i više puta otkazivani koncert Garija Mura.

Redosled nastupa izvođača

Festival zvanično otvara nastup Marčela 7. septembra u 17 sati, nakon koga nastupa Dado Topić s bendom Tajm, Gari Mur (od 20 sati) i Hladno pivo. Sledi Obojeni program, Hepi Mandejs (u ponoć) i Darkvud dab. Nakon demo bendova drugog dana od 17.30 nastupa Repetitor, sastav koji je u program Jelen piva uvršćen posle pobede na Art&Music festivalu u Puli. Sledi Plejboj, koji se ponovo okupio upravo zbog nastupa na festivalu, Let 3, Jan Braun (od 20.30), Partibrejkers, Darko Rundek i Kargo orkestra. U 1.20 nastupa Lajbah, a festival zatvara nastup Discipline kičme. Od demo bendova publici će se predstaviti Manisent i Mentalnost, Slaptrap, Dz Dz, Mothership Orchestra, Iskaz i Shtuka.

Bina na kojoj nastupaju od neafirmisanih do poznatih muzičara je, kako su na jučerašnjoj konferenciji za štampu objasnili organizatori, adekvatna prostoru. Muzičari će nastupati na prostoru 40 metara dužine, 15 metara visine, koji će biti opremljen modernom scenografijom, a koji je, napominju iz Beogradske kulturne mreže, koja je izvršni producent festivala, pravila firma koja gradi bine i za Rolingstounse.

Šta su sve tražile svetske zvezde

Organizatori festivala su najavili da će svetske muzičke zvezde provesti u Beogradu tri dana, za koje vreme će odsesti u „poznatom beogradskom hotelu de lux kategorije“. Svaki bend će 24 sata dnevno na raspolaganju imati domaćina koji će brinuti da ispuni zahteve svojih gostiju. „U bekstejdžu svaki od stranih bendova će imati po šator u kome se nalazi poseban prostor za bend a poseban za produkciju i tehniku, a osim toaleta na raspolaganju će imati i sanitetski kontejner sa tuš-kabinom, toalet-kabinom, sistemom za ventilaciju, obezbeđenom toplom vodom, rasvetom, muzikom, tečnim sapunom, automatskim mirisom i papirnatim ubrusima. Geri Mur je u bekstejdžu tražio vodu Perijer i Evijan, belo francusko vino Sabli i banane. Ijan Braun je tražio i bombone od jagoda, jedan indijski obrok za bubnjara, i piletinu pripremljenu na jamajčanski način.

Pred novinarima se juče, zamalo pa pravo sa rođendanske žurke, pojavio i 58-ogodišnji Dado Topić, ne skrivajući zadovoljstvo što će prvi put nakon 1972, kada je njegov bend svirao kao predgrupa na koncertu tokom svetske turneje grupe Koloseum, nastupiti na istoj bini sa Garijem Murom. Govoreći o predstojećem festivalu, on je ocenio da će Jelen pivo lajv biti „koktel verzija svetskog okupljanja gitarista“, kao i da će to biti svojevrsna promotivna predstava Tajma pred solistički koncert u Beogradu.
Iako je prvo očekivano da će Donjim gradom ovog vikenda proći ukupno 30.000 ljudi, broj ulaznica je ograničen na 10. 000 po danu, a dva dana pred otvaranje kapija, pola festivala je bilo prodato. Posetioci će ulaziti na dva oficijelna ulaza: kod Karlove kapije i na ispred stepenica koje vode ka Barutani, dok će gosti sa VIP ulaznicama i osobe sa hendikepom ulaziti sa strane Dunavskog keja. Očekuju se gosti iz regiona, kao i 20 autobusa iz Srbije, uz dva autobusa koja stižu direktno iz Mančestera kao podrška Janu Braunu. Karte za Jelen Pivo LIVE se mogu naći na blagajnama Bilet servisa, Ticketline, u IPS-ovim radnjama po ceni od 1.200 dinara, ili 2.000 dinara za oba dana. B.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari