Kolarac i video igre: Kad orkestar zasvira muziku iz "Assassin's Creed" 1Kolarac, foto: promi

Na Kolarcu 25. septembra odžaće se koncert sa muzikom iz najpoznatijih video igara.

Na Kolarcu, 25. septembra, nastupiće renomiraniog kompozitor primenjene muzike Ostin Vintori (Austin Wintory) i orkestar Fame’s Institute iz Makedonije izvešće muziku iz nekih od najpoznatijih video igara na svetu.
Ovaj događaj je posebno značajan zato što će Vintori, poznat po radu na igrama kao što su „Journey“ i „Assassin’s Creed Syndicate“ prvi put nastupiti u regionu i dirigovati simfonijskim orkestrom Fame’s Institute iz Makedonije.
Na „Level One“ koncertu biće izvedena muzika iz popularnih video igara poput „Journey“, „Bioshock“, „Assassin’s Creed“, „Ori and the Will of the Wisps“, „BattleTech“ i mnogih drugih.
Zanimljivo je istaći da je saradnja između Ostina Vintorija i orkestra Fame’s Project počela pre 15 godina, kada je ovaj orkestar izveo i snimio njegovu muziku za video igru „Journey“, za koju je Vintori bio nominovan za prestižnu nagradu Grammy i postigao svetsku popularnost.
Dan nakon koncerta, 26. septembra, održaće se vođeni razgovor sa Ostinom Vintorijem u Beogradu. Ovaj događaj će biti otvoren za sve kompozitore, producente muzike, kao i sve zainteresovane za Ostinov rad. Ulaz na razgovor je besplatan, ali će prijave biti obavezne.
Ostin Vintori je američki kompozitor poznat po inovativnom pristupu orkestarskoj muzici u video igrama i filmovima. Njegov rad na igri „Journey“ iz 2012. godine stekao je široko priznanje i nominaciju za Grammy nagradu. Pored „Journey“ i „Assassin’s Creed Syndicate“, Vintori je radio i na muzici za video igru „The Banner Saga“.
Orkestar Fame’s Project je jedan od najuspešnijih orkestara za izvođenje i snimanje primenjene muzike u ovom delu Evrope. Tokom 15 godina rada, orkestar je učestvovao u više od 4000 orkestarskih projekata, sarađujući sa kompozitorima i produkcijskim kompanijama širom Evrope, SAD, Južne Amerike, Indije i Azije. Fame’s project je 2017. godine otvorio savremeni orkestarski studio u Skoplju koji su dizajnirali francuski akustičari i makedonske arhitekte.
Ulaznice za koncert „Level One Concert – A Journey Through Video Game Music“ dostupne su na biletarnici i sajtu Kolarčeve zadužbine.
Realizaciju koncerta „Level One“ i vođenog razgovora sa Ostinom Vintorijem podržali su Kolarčeva zadužbina, Fame’s project, Kreativna Evropa, kompanije Nordeus i Mad Head Games i Petrushka studio.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari