Koliko je koštao Šerbedžijin nastup, ko ga je finansirao i zašto? 1Foto: Wikipedia

Poznati umetnik Rade Šerbedžija sa svojim orkestrom „Zapadni Kolodvor“ nastupio je u zaječarskom pozorištu 27. decembra 2019. godine, a u večeri muzike i romantičnih stihova uživali su samo odabrani Zaječarci.

Nakon sjajnog koncerta i odlične atmosfere mnoge je interesovalo zašto za pomenuti koncert nije bilo karata u prodaji, kao i koliko je pomenuti koncert koštao građane Zaječara.

Odgovor na pomenuta pitanja u vezi Šerbedžijinog nastupa  stigao je od Poverenika za informacije od javnog značaja.

Ugovorena cena nastupa iznosila je 2000 evra, plus još 500 evra za transport opreme i Šerbedžijin dolazak u Zaječar.

Ugovor o sponzorstvu sklopljen je između pomenute kompanije i Narodnog pozorišta, a kompanija „Tekijanka“ je zaječarskom pozorištu uplatila sumu od 300.000 dinara na ime organizacije novogodišnjeg koncerta Radeta Šerbedžije i prijema koji je gradonačelnik Zaječara Boško Ničić te večeri organizovao za odabrane zvanice.

Sponzoru je ugovorom predviđeno i da se na tokom koncerta omogući reklama u vidu postavljanja banera u holu pozorišta, a Šerbedžiji da nastupa 120 minuta.

Šerbedžija „dar“ od sponzora, a sponzoru „dar“ od Gradske uprave

Da li je i u kojoj meri organizovanje koncerta radeta Šerbedžije i njegovo finansiranje od strane „Tekijanke“ povezano sa izgradnjom magacina pomenute kompanije u samom centru grada ne možemo da tvrdimo. Međutim, mora se priznati da dobijanje u zakup građevinskog zemljišta u samom centru grada koje je u svojini Grada Zaječara nije baš lako.

Naime, prošlo je deset meseci od kada su stanovnici ovog naselja uklonili garaže uz obećanje nadležnih da će na tom prostoru biti izgrađen park, parking, klupe i zelenilo. Umesto toga u sred naselja „Brković crni“, među 15-ak zdrada, umesto garaža stanara (koje su morale biti uklonjene, jer su navodno smetale) niče veliki magacin.

Pomenuti prostor kompanija „Tekijanka“ od Grada Zaječara dobija u zakup na 50 godina 93 kvadrata zemljišta u strogom centru grada po ceni od 1209 evra.

Iz dopisa ostaje nejasno da li je pomenuti iznos cena za mesečni, godišnji ili 50.o godišnji zakup, ali je zato evidentno da je Ugovor o zakupu zaključen mogućnošću produženja vremena zakupa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari