Kolin FarelFoto: EPA-EFE/ALLISON DINNER

Glumac Kolin Farel otkrio je da se nakon uloge u istorijskom epskom filmu „Aleksandar“ iz 2004. godine osećao kao „loš glumac“.

U njemu je tada mladi Kolin Farel tumačio Aleksandra Velikog, a uz njega su se u filmu pojavili i Anđelina Džoli i Entoni Hopkins.

Kada se film pojavio u bioskopu, svi su očekivali da će doživeti značajan uspeh. Ipak, to se nije dogodilo.

Film je dobio više negativnih nego pozitivnih kritika, a recenzenti su skrenuli pažnju čitaocima da Farel nije bio dobar u ulozi slavnog antičkog vladara.

Postojala su i očekivanja da bi film mogao dobiti i Oskara, ali se ni to nije dogodilo.

„Očekivanja su opasna stvar. Svi smo imali spremne smokinge. Svi smo rekli: ‘U redu, momci, idemo na dodelu Oskara. Ovo je sigurna stvar.’ A onda su izašle kritike“, objasnio je glumac atmosferu nakon završetka snimanja filma.

Nakon što su u novinama izašle brojne negativne kritike „Aleksandra“, glumac je počeo da se pita da li je uopšte dobar u ovom poslu.

„Jedan za drugim pisali su mi da batalim glumu. Pisali su ‘Aleksandar Glupi’, ‘Aleksandar Dosadni’, ‘Aleksandar Neartikulisani’, ‘Aleksandar Slabi’. Pomislio sam da sam loš, da sam loš glumac“, ispričao je Farel, prenosi Index.

Iako reakcije na Oliver Stounov film „Aleksandar“ nisu bile dobre, to se ne može reći za mnoge druge odlične filmove u kojima je glumio Kolin Farel.

Podsećamo, 47-godišnji irski glumac je imao zapažene uloge u odličnim filmovima kao što su „U Brižu“, „Beg iz divljine“, „Jastog“, „Betmen“ i „Duhovi ostrva“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari