Koncert Miodraga Đorđevića na harmonici u Zrenjaninu 1Foto: Shutterstock/Natalia Kirsanova

U okviru manifestacije “Banatska bajka” u Gradskoj bašti Zrenjanina u nedelju, 16. jula nastupiće na harmonici dr  Miodrag Đorđević, akordeonista.

Koncert počinje u 19 časova a program čini reminiscencija muzike srpskih kompozitora za harmoniku solo.

Muzičar će izvestu savremene, moderne kompozicije kompozitora iz Beograda, Kragujevca i Niša koje ulaze u grupu savremene klasične muzike za harmoniku.

„Sva dela koja ćete čuti na koncertu napisana su posle 2016. godine, što ih svrstava u red mladih kompozicija, ali sa kvalitetom i potencijalom da u dogledno vreme budu uvrštena u stalni repertoar akordeonista. Moja skromna uloga predstavlja put, umetničko usmerenje, viziju kako bi se ovim delima(a i nekim sledećim dalo na značaju, dao neki novi život, jer ona svakako to zaslužuju“, porčio je Đorđević uoči koncerta u Zrenjaninu.

Na programu kompozicije Igor Andrić: Taraf de Haidouks, svita za harmoniku Jasna Veljanović: Elegija;v Vladica Mikićević: The Voices From a Lithuanian Forest; Vladimir Trmčić: Arlequinade, svita za harmoniku; Lazar Đorđević: Lunar Dustm i Ana Kazimić: Etilirilid.

Miodrag Đorđević je nastupao širom Srbije kao solista i kao kamerni muzičar, održao je preko 20 celovečernjih koncerata. Dobitnik je mnogih nagrada na domaćim i inostranim takmičenjima. Ulaz na koncert je slobodan.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari