Konkurs za kolektivno izlaganje na temu "Kontakt" u Galeriji Singidunum 1Izvor: ULUPUDS, Kreativna fabrika promo

Otvoren je konkurs za učešće na kolektivnoj, međunarodnoj, izložbi “KONTAKT”, po autorskom projektu Ane Marinović, diplomiranog grafičara. Izložba će biti realizovana u saradnji sa ULUPUDS-om i udruženjem Kreativna fabrika, u Galeriji Singidunum, od 19. do 27. avgusta 2024. godine.

O temi

„U vreme kada otuđenost sve više postaje sinonim za život u gradu, izložba „Kontakt“ upućuje posmatrača na vrednosti koje je neophodno negovati i razvijati, vrednosti od vitalnog značaja. To su pre svega ljubav i poštovanje. Ove vrednosti se ogledaju u kontaktu, tj. odnosu čoveka prema čoveku, zajednici, odnosu čoveka prema prirodi, životinjama, odnosu prema umetnosti…Umetnik prema sopstvenom viđenju i doživljaju sveta može prikazati kontakt ili odsustvo istog“, ističe Jovana Popović, dipl. istoričar umetnosti.

Uslovi konkursa

Na konkursu mogu učestvovati umetnici koji se profesionalno bave umetničkim radom iz oblasti likovnih i primenjenih umetnosti, članovi ULUPUDS-a, ULUS-a, članovi ostalih umetničkih udruženja i studenti završnih godina umetničkih škola i fakulteta.

Dozvoljene su sve tehnike iz oblasti likovnih I primenjenih umetnosti: crtež, slika, akvarel, grafika, fotografija, kolaž, digitalni radovi, mozaik, skulptura…

Svaki kandidat može konkurisati sa maksimum 2 rada. Format je ograničen na maksimalnih 70 cm po dužoj stranici.

Fotografije radova je potrebno poslati u jpg formatu, u rezoluciji 300dpi (OBAVEZNO IMENOVATI FAJL IMENOM I PREZIMENOM AUTORA I NAZIVOM DELA ) i popuniti podatke po dole priloženoj tabeli:

1. Autor: ime i prezime
2. email , telefon , adresa
3. Nazivi dela, godina nastanka: tehnika, medij, dimenzije, neto cena
4. Kratka biografija

Fotografije i trazene podatke poslati  na email: [email protected], najkasnije do ponoći 31. jula 2024. godine.

Imena odabranih autora biće dostavljena do 4. avgusta, na email adresu koju ste naveli u prijavi, kao i objavljena na sajtu galerije Singidunum.

Izložba će biti otvorena 19. avgusta, u 18h, u Galeriji Singidunum, Knez Mihailova 40, Beograd.

Participacija

Participacija za izložbu, u koju je uračunata cena pripreme i štampe kataloga iznosi 2.000 RSD za umetnike iz Srbije i 25e za umetnike iz inostranstva.

* Umetnici iz inostranstva mogu izlagati samo reprodukcije radova zbog problema sa carinom prilikom povratka radova u inostranstvo. Reprodukcije ćemo mi odštampati i uramiti. Ramovi kojima raspolaže,mo su formata A4 I A3.

Radovi koji prođu žiriranje moraju biti uramljeni ili adekvatno opremljeni. Radovi treba da budu na jednoj zakački, na tačno izmerenoj sredini rada.

Umetnici koji prođu žiriranje u obavezi su da donesu radove u zakazanom roku u galeriju. Umetnici koji ne žive u Beogradu sami snose troškove slanja radova i troškove vraćanja. Galerija ne snosi odgovornost ukoliko dođe do oštete radova prilikom transporta istih, niti ukoliko dođe do oštećenja usled neadekvatnog opremanja radova za izlaganje.

Klauzula o odricanju odgovornosti

Organizator će pružiti maksimalan napor pri organizaciji, realizaciji i ostvarivanju bezbednosti izložbe i izloženih radova, ali se odriče bilo kakve odgovornosti u slučaju oštećenja ili krađe. Radovi izloženi na izložbi neće biti predmet osiguranja od strane raspisivača i sprovodioca, zbog nedostatka finansijskih mogućnosti za tako nešto. Raspisivač i sprovodilac nisu odgovorni za eventualno kršenje prava intelektualne svojine kod trećih lica.
Prijavljivanjem na konkurs prihvatate sve uslove organizatora izložbe, koji su navedeni u konkursu.

“KONTAKT” je autorski projekat Ane Marinović, diplomiranog grafičara. Cilj tog projekta je promovisanje umetnika i umetničkog stvaralaštva. Umetnici čiji rad se promoviše su iz domena likovnih i primenjenih umetnosti, studenti umetničkih fakulteta, samostalni umetnici, kao i neafirmisani umetnici.

Umetnički savet galerije čine:

Maja Skaljac Stanosevic dipl. istoričar umetnosti
Zorica Đermanov, dipl. istoričar umetnosti
Uglješa Colič, doktor likovnih umetnosti
Marina Mone, master primenjeni umetnik
Ana Marinović, dipl. grafičar

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari