Koprodukcija njujorške trupe “La Mama” na Nišvilu 1Nišvil džez teatar 2021: Foto Zoran Ćirić/Nišvil

U okviru ovogodišnjeg programa Nišvil džez teatra publici festivala će se predstaviti 17 pozorišnih predstava iz Francuske, Švajcarske, Bugarske, Hrvatske, Makedonije, Sjedinjenih Američkih Država i Srbije, saopštili su organizatori Nišvila.

Nišvil džez teatar održaće se od 5. do 14. avgusta na različitim lokacijama u Nišu, kao što su Amfiteatar na Nišavskom keju, Salon 77 u Tvrđavi, i slično.

Ovaj teatar je sastavni deo Nišvil džez festivala godinama unazad.

“Osnovna ideja kada je reč o selekciji je da sve trupe neguju savremeni pozorišni izraz i da imaju aktivni odnos prema vremenu u kojem živimo”, kaže umetnička direktorka Nišvil džez teatra Maja Mitić.

Ona kaže da će ove godine između ostalih publika moći da vidi predstavu “Balkan Bordelo” čuvenog njujorškog pozorišta “La Mama”, koju u koprodukciji izvode “Atelje 212”, “Kendre Multimedija” i “Maj Balkans”.

Posle uspešne premijere u Njujorku i sjajne kritike u Njujork tajmsu, “Balkan bordello” će svoju Balkansku turneju, koja obuhvata Crnu Goru, Makedoniju, Albaniju  Srbiju, započeti upravo u Nišu, kaže ona.

Glavnu ulogu u predstavi igra Svetozar Cvetković.

Mitić dodaje da je među ovogodišnjim učesnicima i niška pozorišna trupa “Kontra Teatar”, čiji je nastanak inspirisao upravo ovaj festival.

Ovogodišnji Nišvil, 28. po redu, biće održan od 5. do 14. avgusta.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari