KosheenKosheen, foto: Sian Evans

Jedan od najuspešnijih i najspektakularnijih britanskih elektro bendova Kosheen, posle dve godine, se vraća u Beograd da bi sa obožavaocima proslavili 25 godina rada na koncertu koji će biti održan 19. oktobra u Dorćol Platzu.

Predvođeni izvanrednim glasom i energijom Šan Evans (Sian Evans) bend Kosheen je, osim po hitovima, čuven i po nastupima uživo, a to su dokazali i na poslednjem koncertu koji su održali na Belgrade Beer Festu 2022. godine na prepunom Ušću.

Postali su poznati početkom veka zahvaljujući hitu “Hide U” sa debitanskog albuma “Resist”, koji je dostigao platinasti tiraž, a usledili su crossover hitovi “Catch”, “Hungry” i “All In My Head” koji su ih vinuli na vrh britanskih top lista. Grupa je dospela na prvo mesto na muzičkim listama u Velikoj Britaniji i Evropi i osvojila brojne nagrade sa svojim jedinstvenim spojem breakbeat ritmova drum’n’bass i kovencionalnijanih pesama, koje oličava pevačica i tekstopisac Šan Evans.

Bend, na čelu sa Šan, izdao je pet studijskih albuma i stekao reputaciju jedne od kultnih muzičkih grupa svog vremena. Nekoliko godina nisu išli na turneje, pa je Šan Evans pauzu iskoristila da kanališe svoju energiju i unese novine u nastupe benda uživo iz potpuno nove perspektive. Dostigavši nov nivo strasti i dubine, ona je dovela muziku i nastupe ove grupe do perfekcije. Šan Evans je na nastupima uživo oduvek pokazivala jedinstvenu sposobnost da svojim besprekornim vokalom, harizmatičnošću i bezgraničnim entuzijazmom učini da reči svake njene pesme odzvanjaju u srcima svih u publici.

Bend se 2019. godine vratio na scenu u punoj snazi, pojavljujući se kao jedan od glavnih izvođača na brojnim britanskim i evropskim festivalima, kao i na događajima svetske klase. Od tada, ova grupa je održala neke od svojih najboljih koncerata, a nastupi, sa izmenjenom postavom, na kojima izvode energične, strastvene i moćne setove, veoma su uspešni.

Veliku prekretnicu u njihovom radu je označila turneja širom Velike Britanije 2021. godine na kojoj su proslavili 20 godina svog legendarnog albuma „Resist“, kada su im obožavaoci i publika odali priznanje za njihove moćne nastupe. Šan Evans, koja je veoma upečatljiva na sceni, ulaže mnogo energije u svoj nastup, a snaga njene muzike je u skladu sa njenom jedinstvenom pojavom i harizmom. Iz nastupa u nastup, grupa KOSHEEN uspešno nastavlja da učvršćuje reputaciju jednog od kultnih bendova svog vremena.

Na koncertu 19. oktobra u Dorćol Platzu KOSHEEN će izvoditi svoje najbolje pesme, koje su stvarali tokom 25 godina duge karijere. Ulaznice, po ceni od 2.500 dinara, mogu se kupiti na svim prodajnim mestima Ticket Vision i preko online servisa tickets.rs.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari