„Kosovske institucije ne umeju ili neće da brinu o kulturnoj baštini“

ERP protestuje zbog snimanja spota u pravoslavnoj crkvi u Novom Brdu

Ostavite komentar


  1. S obzirom da Kosovo nije u UNESCO nema obavezu čuvanje bilo čega što ne plaća poreze državi.Tek kad bude u UNESCO možete ih pozvati na odgovornost.A o čuvanju džamije u Beogradu šta reći.

    1. @Dragan
      Ne lupetaj botu. Clanstvo u UNESCO nema nikakve veze sa obavezom cuvanja kulturne bastine. I sta sa dzamijom u Beogradu? Sta ti uopste pokusavas? Ti si kao neki spiner? Bot na zadatku? Dobio si burek pa odradjujes? Bolje kopaj nesto.

      1. Uz svako postovanje, svaki realni komentar za vas je bot. Da je Srbija normalna drzava, odavno bi prihvatila Kosovo u clanstvo UNESCO-a
        i ostalih medjunarodnih asocijacija i time indirektno pomogla da ono malo srba sto je ostalo na Kosovu dozive „juznu pokrajinu“ kao svoju domovinu. Dok je izludelih i obnevidelih „patriota“ poput vas, bice i stanje kako jest i komentara slicnom vasem.

  2. OK neko snimio muzicki spot u nekoj ruini. I? Sta? Kakve to ima veze sa bilo cime? Sta je sa vama? Ja sam odrastao pored crkve igrajuci ping pong direktno ispred ulaza, imali su neke dugacke stolove zgodne za to, igrala su i svestenikova deca, tu smo se grudvali u zvoniku, navucemo sneg unutra, pa se podelimo, jedni gore drugi dole itd. Sta je bilo,skrnavio sam svetinju? OK, verovatno sam zato ostao normalan pa me ne zanimaju ovakve potpuno i apsolutno nebitne stvari za moj identitet, licni,kolektivni nemam. Sto se ovih koji galame tice, sto bi rekao Mark Tven ili neko, mozda Stiven King, vernici su stalno zbog necega uznemireni, svejedno da li su vernici neke religije ili nekog kulta od kojih je „srpstvo“ pa ne treba na to njihovo uznemirenje previse obracati paznju. Ako nije jedno, bice drugo, takvi su oni.

Ostavite komentar


Kultura

Naslovna strana

Naslovna strana za 17. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Cetković - E-play

Dnevnu novinu Danas jako cenim i poštujem pre svega zato što je jedna od retkih koja ima rubrku o kulturi i sceni.