"Kraj jedne etape": Motovun Film Festival menja ime i osvaja novu lokaciju 1Foto: MMF/Samir Ćerić Kovačević

Planina Petehovac u Gorskom kotaru dodatna je lokacija na kojoj će se održati Motovun Film Festival, koji za svoj 25 rođendan menja ime u Cinehill, objavili su organizatorim piše Index. hr

Umetnički direktor Festivala Igor Mirković istakao je da promenom lokacije i imena završava jedna etapa u istoriji Festivala.

„Prvi put će se festival s novim imenom odvijati na dva brda. Ovime se zatvara jedno poglavlje festivala i on više neće biti isti“, kazao je na konferenciji za medije održanoj 50 dana uoči festivala.

„Oni koji nas duže prate, znaju da je naš slogan ‘dobro došli na brdo filmova’. Od ove godine krećemo s brda u planinu i zato smo našem novom konceptu nadjenuli ime Cinehill. Tu igru riječi mogli bismo prevesti kao – Brdo filmova“, rekao je.

Autor novoga imena, reditelj Nevio Marasović, koji je učestvovao i u izboru lokacije, kazao je da je organizatorski tim hteo “ da napravi nešto novo i neuobičajeno za Hrvatsku“, pa će se u sklopu infrastrukture naći i kino kupola naziva Fransis Ford Kupola.

Napomenuo je da je pri odabiru lokacije presudna bila priroda Gorskoga kotara, kao i sve toplije vremenske prilike.

„Imamo celo brdo s pogledom, skijalište, sankalište gde možemo smestiti bioskope i koncerte. Tu se nalazi hotel Petehovac u sklopu kojega će se održati festival, a ispred hotela napravićemo festivalski trg Kreše Golika, glavno okupljalište s ugostiteljskim objektima i prodavnicu s festivalskim suvenirima te će se i koncerti tamo odvijati“, istakao je.

Bioskop na lokaciji zimskog sankališta

Otvoreni bioskop preuzeće lokaciju zimskoga sankališta. „Za otvoreno kino na sankalištu, odnosno livadu s padom postavićemo bale sena te će primati do 1000 ljudi. Imaćemo i kamp na dnu skijališta, pa će se gosti buditi okruženi divnom prirodom“, kazao je Marasović za Hinu.
Članica selektorskog tima Milena Zajović naglasila je da je izazovan posao organizacije festivala i izbora filmova urodio odličnim programom, koji će biti objavljen krajem juna. „Za par dana festivala radimo volovski posao celu godinu i moramo pogledati stotine filmova. Ove godine odabrali smo jedan od najboljih programa dosad. Prvi put de facto radimo dva festivala“, kazala je, poručivši da će festival usprkos promenama zadržati svoju bit, navodi Index. hr.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari