Prvi „FORCA fest – Bosa Noga 2007“, u kafeu Bosa Noga pored reke Rzav u Arilju, u organizaciji FORCA iz Požege, kafea Bosa Noga i prijatelja, održaće se 25. i 26. avgusta, najavili su organizatori. Namera je da se ove godine promoviše prostor, a da od sledeće bude pozicioniran na mapi kulturnih događaja u Srbiji, dodaje se u saopštenju.

Prvi „FORCA fest – Bosa Noga 2007“, u kafeu Bosa Noga pored reke Rzav u Arilju, u organizaciji FORCA iz Požege, kafea Bosa Noga i prijatelja, održaće se 25. i 26. avgusta, najavili su organizatori. Namera je da se ove godine promoviše prostor, a da od sledeće bude pozicioniran na mapi kulturnih događaja u Srbiji, dodaje se u saopštenju. Prateće aktivnosti Festivala su DJ žurke lokalnog karaktera kao i koncerti bendova Jarboli, Veliki prezir i Repetitor, u Prijepolju 23. i Užicu 24. avgusta. Festival će biti otvoren 25. avgusta u 17 sati, a pola sata kasnije kreće hip hop potencijal zapadne obale Srbije + gosti (Zapadna provincija 031, Požega; Krang, Kraljevo; No6 & Skinny, Užice; Ćao inspektori, Čačak; Mc Tane, Lučani; S17 Records, Sombor + brejk-dens crew). Koncert Trostrukog udara, Jarbola, Velikog prezira i Repetitora počeće u 21 sat, a nakon 23 sata publiku će zabaviti DJ Peđa iz Požege. Sledećeg dana, program počinje rok matineom u 17 sati (New power generation – EKG, Mladenovac; Neon, Kosjerić; Inkvizicija, Požega i Focal Point, Požega). Mothership Orchestra nastupiće od 20.30, Kanda Kodža Nebojša od 21.30, a Partibrejkersi od 23 sata. Sat vremena iza ponoći na binu dolazi DJ Sin. Gost Festivala je beogradski rok kritičar i autor Petar Janjatović, koji će promovisati YU Rock enciklopediju i projekat „Ritam promena“.
Čuveni pisac Nil Gejmen odlučio je da rediteljski debi načini sa adaptacijom svoje grafičke novele – „Death: The High Cost of Living“, zato što se boji da bi neko drugi mogao da „zabrlja“. U ovoj storiji on prati Smrt, koja uzima oblične mlade žene. Sam lik je originalno predstavljen fanovima u Gejmenovom serijalu „Sendmen“ i ubrzo je postao omiljen. Na ovom projektu, Giljermo del Toro radiće kao izvršni producent. Zasad nisu poznati dodatni detalji vezani za početak snimanja i izbor glumaca.
Kompanija Millenium Films obezbedila je prava za snimanje novog serijala filmova o Konanu Varvarinu, mitskom osvajaču koga je stvorio Robert I. Hauard. Studio Vorner izgubio je prava prošle godine, a ljudi iz Paradox Entertainment odlučili su da prava daju kompaniji Millenium. Prema postojećim informacijama, novi film će se snimati na proleće sledeće godine, i biće daleko verniji Hauardovom predlošku nego što su to bili filmovi u kojima je glavnu ulogu imao Arnold Švarceneger.
Potpredsednik filmskog studija Nju Lajn, Robert Šaj izjavio je za Los Anđeles tajms da pokušava da ponovo uspostavi vezu sa rediteljem Piterom Džeksonom, i to samo nekoliko meseci nakon što je javno izjavio da više nikada neće sarađivati sa ovim sineastom. Šaj je rekao da bi voleo da Džekson, na neki način, kreativno učestvuje u stvaranju „Hobita“, na osnovu istoimene knjige Dž. R. R. Tolkina.
Nova filmska verzija „Knjige o džungli“ snimaće se kao zajednički projekat studija Pathe i BBC. Za novu igranu ekranizaciju čuvene dečje knjige Radjarda Kiplinga odvojeno je 50 miliona dolara, a za režiju će biti zadužen Džon Dauner, koji za BBC snima prirodnjačke filmove. Scenario pišu Ričard Kurti i Bev Dojl. Dauner je pionir tehnike kojom snimljene životinja u prirodi, koristeći kompjutersku manipulaciju, čini kao da pričaju. Već sada je odlučeno da će on snimati životinje u jednom indijskom rezervatu, a potom će učiniti da „progovore“ u britanskim studijima. Kiplingova „Knjiga o džungli“, priča je o Mogliju, dečaku kojeg su odgajili vukovi. Njega kidnapuju majmuni, ali ga spasavaju njegovi životinjski prijatelji (medved Balu i panter Bagira). Međutim, kad dođe do sukoba sa tigrom Šir Kanom, Mogli će morati sam da se izbori protiv njega.
Čuveni tenor Lućano Pavaroti (71) dobio je odobrenje od doktora da napusti bolnicu, gde je primljen prošle nedelje zbog groznice, ali je odlučio da ostane još par dana, „za svaki slučaj“. Iako je njegov menažder Teri Robson najavio da će Pavaroti napustiti bolnicu, supruga slavnog tenora Nikoleta Mantovani kasnije je izjavila da je on i dalje slab i da će ostati par dana duže u bolnici, jer se tamo oseća spokojnije nego kod kuće.
„Američki idol“ je čuveno muzičko takmičenje u SAD (kao i u nekim drugim zemljama, gde se vodi samo kao „Idol“), na kome se otkrivaju mladi talenti, i izuzetno je popularno. Dokaz u prilog tezi o popularnosti je i „Idol: Mjuzikl“, koji je bio inspirisan ovim televizijskim šou-programom. Međutim, ispostavilo se da mjuzikl nikako nije tako ubedljiv – pretpremijere su, naime, počele 5. jula, da bi prvo zvanično izvođenje bilo 12. avgusta na Brodveju i, kako se ispostavilo, poslednje. Razlog za otkazivanje daljih izvođenja je loša pretprodaja karata, čija je cena 60 dolara. Ipak, treba naglasiti da se mjuzikl relativno uspešno izvodio u Sirakjuzu, kao i da je originalna postava stigla u Njujork gde je radila od 5. do 10. jula, kada je, bez obrazloženja, zamenjena novom postavom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari