Kriminolog u trci za upravnika nacionalne biblioteke

Predsednik Upravnog odbora NBS Miloš Janković podneo ostavku pa konkurisao za mesto upravnika

Ostavite komentar


  1. Pošto je dosadašnji upravnik Blašković svojevremeno došao na tu funkciju zahvaljujući podršci tadašnjeg ministra Tasovca, nešto slično bi rebalo očekivati i ovoga puta, u smislu izbora onog kandidata koji ima najveću podršku na ključnim mestima. Tada se odluka Upravnog odbora znala unapred, a konkurs je bio čista formalnost. Čini se da u našem sistemu upravni odbori imaju tek formalnu slobodu u odlučivanju, ali bilo bi prijatno iznenađenje ako bi se u ovom slučaju ispostavilo da i stručnost ipak nešto znači. Ostaje činjeica da je jedina osoba iz struke, koja je ikada vodila NBS, bila nekadašnja upravnica Svetlana Jančić, a svi koji su na tom mestu bili pre ili posle nje nisu imali nikakve veze sa bibliotekarstvom …

    1. Gospodja Jancic ni u svom upravnikovanju nista nije radila – samo je slusala naredjenja od Ristica. cinjenica jeste – bila je u struci,ali sto nije poradila na reviziji?! njome se samo manipulisalo. Njena objasnjenja nikada nije ni jedan radnik Biblioteke cuo!

      1. Reviziju je trebalo sprovesti još za vreme uprave Sretena Ugričića, kada je NBS bila godinama zatvorena za spoljne korisnke, zbog radova na renovaciji. Ali, tadašnja uprava NBS je imala neke druge „prioritete“ pa se nije bavila ni revizijom, ni strukom, već je glavno bilo da se lepo „putuje“ i da se usput potpisuje sve što se sa strane poturi, a posledice takvog vođenja NBS su dobro poznate u kulturnoj javnosti.

        1. I uprava pod Dejanom Risticem je putovala,a tada se tek putovalo! A da ne pricam koliko se kadrova nestrucnog zaposlilo,kakve su tu tek malverzacije bile. Revizija se radila,ali ne takvim intezitetom! Sta je tek Ristic potpisivao,unakazio je ovu divnu instituciju! Samo dalje od nas!

  2. Kriminolog Janković deluje kao neki renesansni tip – u sve se razume!

    1. I ja pomislih slično, tip je poput margarina, u sve se meša.

Ostavite komentar


Kultura

Srđan Dragojević za Danas: "Neprijatno mi je zbog medijske intrige. Sa Srdanom sam prijatelj" 10

Srđan Dragojević za Danas: „Neprijatno mi je zbog medijske intrige. Sa Srdanom sam prijatelj“

Bavimo se posledicama a ne uzrocima“, smatra scenarista, dramaturg i filmski kritičar Dimitrije Vojnov, povodom napisa u medijima u vezi sa predlogom konkursne komisije Filmskog centra Srbije i Odlukom FCS o dodeli sredstava za sufinansiranje proizvodnje domaćih dugometražnih igranih filmova čiji je najveći deo (57.040.370 RSD) dobila produkcijska kuća Zillion Film Lazara Ristovskog, dok su projekti Zdravka Šotre, Srdana Golubovića, Danila Bećkovića, Balše Đoga, Vladimira Tagića i drugih ostali bez podrške.

Naslovna strana

Naslovna strana za 18. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Stevan Filipović, filmski režiser

Da bismo bili savesni građani koji donose prave odluke na izborima, kao i u svim drugim sferama života, potrebni su nam jaki mediji.