Kockanje i vađenje: Kritičar Danasa o filmu The Holdovers, koji je otvorio ovogodišnji, 52. FEST

Ostavite komentar


  1. Ovako povrsnu kritiku filma odavno nisam procitao. Veci deo teksta o reziseru, a vrlo mali o filmu. Mora to bolje…

  2. i možemo diskutovati da li je gledalac usled agresivnog vizuelnog skoka zapravo udaljen od identifikacije, samim tim i lišen osećaja katarze. Pobogu Simke ima li u ovom gradu i zemlji nekog ko ovo razume. Pri tom, bas pratim film , cak sam ga i ucio u srednj skoli. Daj, pojednostavi malo, ovaj tekst je prilicni ego trip

  3. Gledao sam film. Tekst daje potpuni uvid u to što vas čeka, ako nameravate i vi da gledate.
    Odličan tekst.

  4. Autor kritike se nažalost previše fokusirao na detalje u stilu odnosno načinu na koji je priča prikazana. Zapravo fokus kritike je previše bio na formi a ne na suštini filma. A suština, pomalo selindžerovskog karaktera, krije se možda u samom naslovu koji je za naše tržište nesrećno preveden. Film očigledno govori o tome zašto su neki ljudi „zadržani“ u odnosu na druge. Koje životne okolnosti su uticale na taj njihov status i koja je njihova reakcija u ponašanju, akutna i hronična na to zadržavnje kojem su izloženi.
    Ako ne postoji dovoljna empatija i razumevanje kritike ili publike da se film tako prihvati onda nije potrebno previše polemisati o načinu na koji je kamera sve to prikazala, a inače skroz je ok taj vintage prikaz.

Ostavite komentar


Kultura

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. i 25. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Kesić, TV voditelj

Danas čitam zbog toga što imam šta da pročitam i zato što mi ne vređa inteligenciju.