kuća zmajaFoto: Supplied by LMK / ipa-agency.net / IPA / Profimedia

Prva sezona serije Kuća zmaja emitovana je pre dve godine i sada je vreme za nastavak koji je od kritičara već dobio puno pohvala.

Kuća zmaja zasniva se na knjizi Fire and Blood Džordža R. R. Martina, čija je radnja smeštena 200 godina pre dešavanja iz Igre prestola, piše Index.hr.

Dramska serija s Metom Smitom, Emom Darsi i Padijem Konsidinom u glavnim ulogama prikazuje početak kraja kuće Targarjen i događaje koji su doveli do građanskog rata Targarjena, poznatog kao Ples zmajeva.

Druga sezona HBO-ove serije imaće premijeru 16. juna, a prikazaće početak krvavog rata između prestolonaslednice Renire Targarjen i njenog mlađeg polubrata Egona II Targarjena.

Prva sezona se gotovo u potpunosti fokusirala na kuću Targarjen, a u drugoj će se publici predstaviti neki novi likovi, kao što su stanovnici kuće Stark i ostali „mali ljudi“.

Kuća zmaja je dobila dobre kritike

Sudeći prema prvim recenzijama, gledaoce očekuje prava poslastica.

„Druga sezona je više hronološki poređana, manje zasićena glumcima i predstavlja tadašnji svet i društvene slojeve izvan dvora visokog roda Targarjen“, rekao je Den Džolin (Empire).

Ed Pauer (The Telegraph) drugu sezonu naziva „vrhunskim, gromoglasnim blokbasterom koji može konkurisati bilo čemu u bioskopu“.

Džoš Kurp (Uproxx) je bio zabrinut da će druga sezona samo još više povećati akcione delove, ali to ipak nije slučaj.

„Dolaze veće i opasnije bitke, ali pisci Kuće zmaja shvataju da su zmajevi zabavni i sve to, ali ih je najbolje koristiti kao pretnju izvan ekrana“, napisao je.

Alan Sepinvol (Rolling Stone) za drugu sezonu tvrdi da ponavlja ista uzbuđenja i greške kao i prva, dodajući kako oni koji su radili na drugoj sezoni još uvek misle da zbunjujuća radnja znači i kompleksnost, a borba zmajeva iskupljuje se za nebitne i zamenjive likove.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari