"Kultura bez granica" povodom Velikog rata 1

Grad Požarevac i partnerska opština Anina iz Rumunije organizovali su Festival u okviru obeležavanja Dana primirja u Prvom svetskom ratu. Domaćin festivala je Agencija za obrazovno pedagoške usluge „Kodeks“.

Festival se održava kao deo projekta „Kulturno povezivanje u svrhu jačanja turističke atraktivnosti u Regionu – Kultura bez granica“.

U okviru festivala održavaju se brojne edukativne radionice za razvoj veština u domenu likovne i muzičke umetnosti kao i starih zanata kao što su heklanje, štrikanje, pletenje.

Učešće je slobodno i besplatno za sve zainteresovane građane.

Prema utvrđenom planu realizacije aktivnosti, partneri Grad Požarevac i opština Anina će zajednički učestvovati u realizaciji festivala u Srbiji i Rumuniji, razvijati kulturnu saradnju između dve države, podsticati razvoj turizma u regionu i podržati neafirmisane umetnike i udruženja u procesu izgradnje prepoznatljivosti na tržištu.

Projekat se realizuje sredstvima Evropske unije uz učešće Grada Požarevca, Republike Rumunije i opštine Anina. Vrednost projekta je 502.063 evra, a period realizacije je do kraja tekuće godine.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari