Kurt KobejnFoto: Video grab / Ferrari / Profimedia

Frontmen grupe Nirvana, Kurt Kobejn za vreme svoje kratke karijere se nije okušao u svetu glume, ali nije da nije imao ponude.

Dugogodišnja urbana legenda, koju je godinama u intervjuima podgrevala i Kobejnova udovica Kortni Lav govoreći da je sve istina, kaže da je Kurt Kobejn dobio ponudu od strane Kventina Tarantina da glumi u njegovom filmu „Petparačke priče“.

Glasine sugerišu da je režiser ponudio ulogu u filmu grandž ikoni ali i njegovoj tadašnjoj supruzi Kortni Lav.

Prema pričama, Tarantino je prvobitno zamislio Kobejna i Kortni za uloge dilera droge Lensa i njegove supruge Džodi. Te uloge su na kraju odigrali Erik Stolc i Rozana Arket. Izvor ove glasine potiče od same Lav, koja je u dva odvojena intervjua tvrdila da je Tarantino došao do frontmena Nirvane da mu ponudi ulogu koju je na kraju preuzeo Stolc, a koja bi uključivala oko 10 minuta vremena pred ekranom.

Do danas, Kventin Tarantino nikada nije potvrdio ovu glasinu, ostavljajući ovu priču pre svega intrigantnom. Intrigu dodaje činjenica da se Kobejn zahvalio Tarantinu u zahvalnicama na omotu albuma „In Utero“, trećem i poslednjem albumu Nirvane objavljenom 1993.

O Kobejnovoj ulozi nije pričao, ali o toj zahvalnici jeste, jer je napomenuo kako grandž bendovi devedesetih su obožavali „Ulične pse“, njegov prvi film, pa ga nije čudila zahvalnica.

Sama vest ipak spada u domene urbane legende jer nemamo potvrde od autora filma, a glavni izvor dolazi iz pravca Korni Lav koja je te devedesete provela u borbi protiv zavisnosti od raznih narkotika i odvikavanja. Ipak, vrlo lako bi, makar vizuelno mogli da zamislimo Kobejna u ovoj ulozi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari