Kventin Tarantino će režirati mini-seriju naredne godine 1Foto: EPA-EFE/ETTORE FERRARI

Kventin Tarantino nastavlja da širi svoje horizonte. On je, naime, od objavljivanja svog poslednjeg filma „Bilo jednom u Holivudu“ napisao svoj prvi roman (novelizaciju filma „Bilo jednom u Holivudu“), a nedavno je objavio i svoju prvu knjigu filmske kritike („Filmske spekulacije“). Ono što je sledeće za slavnog filmadžiju je rad na televiziji.

Na događaju posvećenom promociji njegove nove knjige u Njujorku, Tarantino je otkrio da planira da režira mini-seriju u 2023. On nije bio prilično rečit o detaljima u vezi ovog televizijskog projekta, ali je napomenuo da će mini-serija imati osam epizoda.

Iako će ovo biti Tarantinov najveći TV angažman do sada, to neće biti prvi put da on režira neku seriju. On je još 1995. režirao epizodu serije „Urgentni centar“, a njegova režija finala pete sezone serije „Mesta zločina“ iz 2005. donela mu je nominaciju za Emi.

Decenijama je Tarantino tvrdio da ne želi da zauvek bude filmski režiser, i često je izjavljivao da će režirati samo deset igranih filmova pre nego što se penzioniše. „Bilo jednom u Holivudu“ bio je njegov deveti film (on „Kill Bill“ i njegov nastavak smatra jednim filmom), što znači da ako drži do svoje reči, snimiće samo još jedan film.

S druge strane, on nikad nije postavio isti limit na svoj rad na televiziji, što znači da ipak postoji šansa da ćemo još dugo godina uživati u njegovim fascinantnim likovima, dijalozima i vizuelnim bravurama.

A ako odluči da više ne bude iza kamere, možemo očekivati još zanimljivih knjiga ovog svestranog autora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari