Lajkovački osnovci majstori stripa 1

Dečja škola stripa Lajkovac, predvođena slikarom i likovnim pedagogom Milojem Mitrovićem, pruža redak primer posvećenosti profesora i đaka negovanju stripa kao specifične forme likovnog izražavanja – navodi istoričarka umetnosti Aleksandra Tanić, koja će 28. februara otvoriti izložbu stripa „Dečja škola stripa Lajkovac“.

Ovu postavku zainteresovani će moći da pogledaju do 5. marta u galeriji KC Hadži Ruvim u Lajkovcu.

Škola stripa izrodila se, inače, iz redovnog nastavnog programa i dodatnih časova u okviru Likovne sekcije OŠ „Mile Dubljević“, „gde se pažljivim pedagoškim metodama i osobenim pristupom profesora Mitrovića podstiče dečja zainteresovanost za devetu umetnost, a izučavanjem tehnika crtanja stripa đaci otkrivaju nove dimenzije i mogućnosti u okviru likovnog pripovedanja“.

Polaznici ove škole dobro su poznati i van Lajkovca, što potvrđuju mnogobrojna priznanja širom Srbije, između ostalih, diplome za veliki broj uspešnih radova na 29. izložbi autorskog stripa učenika osnovnih škola i predškolaca Republike Srbije u Novom Sadu, kao i specijalne nagrade na Međunarodnom salonu stripa u Studentskom kulturnom centru Beograda i Međunarodnom festivalu humora i satire u Kruševcu… Takođe izlažu u Srećnoj galeriji SKC Beograda, u okviru ciklusa izložbi povodom afirmacije mladih umetnika i promocije dečjeg stvaralaštva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari