Lani Bastašić povučen poziv na austrijski književni festival zbog stava o ratu u Gazi, ona odgovorila da je njeno “političko i ljudsko mišljenje da decu ne treba bombardovati”

Ostavite komentar


  1. Bravo za Lanu, to je jedini ispravan nacin! Paradoksalno je da je dobila nagradu od EU za antiratni roman a zameraju joj sto je digla glas protiv genocida u Gazi. Svo licemerje ovog sveta! Inace, Ani Erno je francuska a ne nemacka knjizevnica, kao sto pise u gornjem tekstu.

  2. Danas nije lako naći osobe koje po svaku cenu iskazuju svoje stavove. I tu osobinu zaista cenim. Problem nastaje kad tako snažnu reakciju Lana Bastašić ne ispoljava u slučaju rata u Ukrajini. I nije ona jedina. Najpoznatija teniserka Tunisa je osudila stradanje civila u Gazi, pri čemu nijednom rečju nije spomenula masakriranje izraelskih civila i uzimanje talaca (to je bilo na samom početku rata). Ali, nije osudila ni masovno zlostavljanje i proterivanje ljudi iz nekih afričkih zemalja, par meseci ranije u Tunisu. Mnogo je licemerstva na raznim stranama.

  3. Znamo ko je Iza toga no ne smije se reciI .Isti oni koji su mojoj supruzi zbog citiranja izdavaca Karla Smita u diktorskom radu n’a prestiznoj skoli u Parizu ukinuli prestiznu stipendiju i onemogucili ulzak u CNRS .Tako je to i slobodnoj Evrope. puno srece Lani.
    Dali da dodam no pod pretnjom da u Francuskoj postoji zakonu koji sankcionuse i komentare poput ovoga.

Ostavite komentar


Kultura

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Živko Gocić, vaterpolista

Danas volim zato što je objektivan i zato što u njemu pronalazim sve informacije koje su mi potrebne na dnevnom nivou.