Laušević i skandal sa Svetim Savom: Bila je to tačka iza koje se nije moglo nazad. Posle te predstave ništa više nije bilo isto

Ostavite komentar


  1. Ja mogu samo da zaključim da je taj koji je tada pretio kasnije osuđen za ratne zločine, a za mesec dana ćete glasati za njega. I tako… Slava Žarku Lauševiću!

  2. I dan danas se lomimo oko toga da li smemo da izaberemo tu i tu boju, (ne gledam boju nego cenu) da ne uvredimo nekog. Molim vas propišite šta je u ovoj zemlji dozvoljeno a šta nije, izgleda da smo u nesporazumu.

  3. Bio sam na toj predstavi. To je bio pocetak ludila pravoslavnih talibans. Od svog tog “ hriscanstva” do ovog mulja u kome plivamo. I jos jedna stvar, Sveti Sava je moja krsna slava i mene ta predstava nije uvredila.

  4. Sa tobom je otisao i deo nas. Hvala ti za sve divne uloge koje si igrao.Ti si bio deo jednog vremena koje odavno nema.Cela Jugoslavija ga je postovala kao velikog glumca.
    Vecna ti slava moj Zarko !

  5. „Calamitas nulla sola “ – Nijedna nesreča ne dolazi sama.
    A nesreća je počela njegovim progonom zbog predstave Sveti Sava.
    I gle nacrnje ironije: onaj koji je sa svojom radikalskom bulumentom učestvovaqo u njegovom progonu, danas u ulozi peCednika Srbije izjavljuje saučešće njegovoj porodici!

  6. Čak i Amerika je svoj kulturni uticaj izgradila na filmovima koji su kritički nastrojeni prema društvu.

    To je znak zrelosti jedne nacije, i drugi narodi to ne prepoznaju kao znak slabosti već izuzetne hrabrosti. Laušević je prikazivao sve strane svoje ličnosti u raznim ulogama koje možda i nisu deo njegovog habitusa (prof. Bakiću jel’ ovo tačna upotreba reči?), zato je bio (i ostaće) veliki glumac. I to nema apsolutno nikakve veze sa visinom već sa dijapazonom.

  7. Bila sam na toj predstavi i nisam mogla da verujem da se u mom Beogradu to desava….na zalost nisam tada otisla iz zemlje i do dana današnjeg zalim…a Zarko, glumcina, ljudina, sirovi talenat, samo rodjen na pogresnoj meridijani….zamislimo gde bi bio da mu je materinji bio engleski…odmori Zarko zaslužio si ..a mi i dalje na vlasti imamo iste one koji su tvoji predstavu prekinuli…pretuzno…dokle?

  8. Predstava je stvarno odvratna i krajnje uvredljiva za svakog pravoslavca…samo se ne slažem sa takvim načinom upada u pozorište, jednostavno je nije trebalo staviti na repertoar, objasniti siniši da tekst nije prikladan i da ga baci u kontejner…da je tako urađeno žarko ne bi morao da kupi pištolj i da ga nosi…ilegalno i nezakonito

  9. @Laza
    Joj, Lazo, ti si gledao predstavu? Ahahaha, da nam Laza kaze sta i kako treba. Pravolslavni talibani bi da brane, da prete, naroguseni i ljuti svi. Nije te blam da posle ovakvog teksta ostavis svoj jadni i bedni komentar. Pravi radikal, svaka ti cast 😉

Ostavite komentar


Kultura

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Vidojković, pisac

Danas su jedine normalne dnevne novine u zemlji. Kad bih čitao nešto drugo potpuno bih poludeo.