Lenonove poruke nisu izgubile rok trajanja

Povodom 40 godina od ubistva Džona Lenona

Ostavite komentar


  1. „Lenonove poruke nisu izgubile rok trajanja.“
    Božje poruke su večne.
    Da nije Crkva kao institucija u službi države zloupotrebila ideje Jovana Krstitelja i Isusa Hrista, najbolji duhovi koji su prepoznali najvišu duhovnost ljudske svesti koja se pojavila bili bi slavljeni kao bogovi.
    No, to što se dešava u Kosmosu teče prema nepromenljivim pravilima i zakonima koji su isti za sve žive ćelije, za sve molekule i atome bilo u živim ili neživim materijama. To se beleži kao promena stanja materije i energije. Da li će čovek produžiti da živi ovakav kakav je danas, ili će svojim delovanjem da natera materiju od koje je sazdan da promeni svoje stanje, to će se odvijati sasvim prema energetskim pravilima na nivou molekula i atoma. Za ironiju, te zakone prirode čovek je proučio ili postavio svoje teorije.
    Kako danas stvari stoje, upravo najnaprednije države ubrzano vode čovečanstvo ka stanju samouništenja.
    Na ovo se Kosmos neće niti žaliti niti se radovati. U njemu će produžiti da se kreće materija i energija kao i do sada, mada će ostati zabeleženo, radi sećanja, da više nema onih koji su, pored mnogo drugog, izmišljali i bogove koji kobajagi mogu da upravljaju svemirom pa tako i njega spasu od samouništenja. Nestala su fizički gigantska bića, nažalost logično je zaključiti da postoji opasnost da će nestati čovek gigantskog uma?
    Naše spasenje leži u našem umu koji ne koristimo dovoljno na svesnom nivou. No, naša nesreća je u tome što smo razbili atom pre nego smo ušli u naš nesvesni deo uma. Isus je pokušao da nas spase, no mi nismo imali mentalnu snagu da ga razumemo.
    Zbog svoje svesnosti čovek je krhko biće, jer je sazdan od materije koja funkcioniše ne samo po ustaljenim zakonima fizike i hemije, već na tokove materije u organizmu utiče nešto što dolazi spolja, a nije materijalno. I upravo to što utiče na stanje materije i njene tokove u organizmu je nešto što može da sazdaje poeziju, muziku, radost i ljubav, tugu, strah i mržnju, pa tako, pored ostalog, izmišljeni su bogovi, božji sinovi i poslanici.

  2. Nebi nam nedostajao da slavimo njemu slične. Već i dalje molimo se nepostojećem bogu i verujemo Crkvi čije učenje je lažno i zlonamerno. Jer je u službi vlasti. A to je najočiglednije u Srbiji zalutaloj u prošla vremena kada su vladali lopovi i lažovi. A sada orgazovani u Mafije a pod zaštitom policije i vojske!

Ostavite komentar


Kultura

Naslovna strana

Naslovna strana za 15. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ognjen Radonjić, profesor

Iz Danasa u bolje sutra.