Leonard DikaprioFoto: EPA-EFE/Sebastien Nogier

Leonardo Dikaprio je u svojoj dugogodišnjoj karijeri sarađivao s brojnim redateljima i tumačio razne ikonične likove, ali od svih svojih glumačkih iskustava jedno nikada neće zaboraviti.

Popularni glumac je tokom intervjua za IGN otkrio jedan trenutak sa snimanja filma „Uhvati me ako možeš“ iz 2002. godine koji je ostavio velik utisak na njega. Dikaprio je u filmu igrao poznatog prevaranta Frenka Abegnejla. Iako je glumac u to vreme pokušavao da tumači malo starije junake nego inače, pristao je na ulogu tinejdžera jer je bio oduševljen Frenkom Abegnejlom i verovao je da je zanimljiv lik, prenosi Index.

„Uhvati me ako možeš“ je takođe bila glumčeva prva saradnja s rediteljem Stivenom Spilbergom i glumcem Kristoferom Vokenom, koji je u filmu tumačio oca njegovog lika.

„Oduvek sam želeo da mi on glumi oca. On zrači nekom posebnom energijom. Kao da ima sposobnost čitanja kosmičkih poruka i to se odražava u njegovoj glumi“, izjavio je Dikaprio o svom kolegi u filmu.

„Različit je od svih drugih i verovao sam da je odličan za tu ulogu. Podsećao me je na Vilija Lomana iz ‘Smrti trgovačkog putnika’ ili nekoga sličnog junaka. Život Frenka Abegnejla starijeg je bio pun tuge. Njegov duh je bio slomljen“, dodao je glumac.

Kada su glumca pitali koja scena s Vokenom ga je posebno impresionirala, on se prisetio jednog trenutka za koji veruje da će mu zauvek ostati urezan u pamćenju.

„Imao sam s njim jednu scenu koja je jedno od najnezaboravnijih iskustava u mojoj karijeri. Ne znam da li se sećate te scene, ali to je scena u kojoj se vraćam kući kako bih video svog oca i on onda kreće da priča o mojoj mami i odjednom samo počne da ubrzano diše i gubi dah“, prisetila se zvezda „Vuka s Vol Strita“ i dodala: „Ja sam sedeo nasuprot njega kad je to krenuo da radi i to je za mene bilo potpuno neočekivano, jer to nije pisalo u scenariju“.

Dikaprio je rekao da je bio u šoku jer je mislio da je Voken dobio srčani udar i skoro je zaustavio snimanje jer je hteo da mu pruži pomoć.

„To je samo dokaz kako je on odličan glumac. Oduševio me je. To je bilo jedno od onih iskustava gde toliko duboko uroniš u svet filma da počneš misliti da je stvarnost“, otkrio je Dikaprio.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari