Let 3Foto: Shutterstock/EUPA-IMAGES

Hrvatski bend Let 3 objavio je novi album pod nazivom „ŠČ!“ uoči subotnjeg koncerta na zagrebačkoj Šalati.

Uz međunarodnu poznatu istoimenu pesmu sa Evrovizije, Let 3 predstavlja nove obrade odabranih pesama iz svoje dugogodišnje karijere, piše Index.hr.

Album je dostupan na striming servisima, a uskoro će se naći u prodaji na vinilu, objavio je Dallas Records.

Uz „Mama ŠČ!“, najemitovaniji hrvatski singl u hrvatskom etru u prvoj polovini ove godine, album donosi 10 pesama, od kojih je prva bila objavljena „Izgubljeni“, gde je Let 3 ugostio TBF i mariači bend El combo.

Usledili su „Golub Vaso“ sa Sinišom Vucom i „Sam u vodi“ s Terezom Kesovijom.

S „Jedine“ je obrađena i „Drama“ čiju je novu verziju otpevala Alka Vuica, te „Profesor Jakov“ kojoj su novo ruho dali Alen Vitasović, ženski zbor Harmonija disonance i El Combo.

Pevač grupe Zoran Prodanović Prlja rekao je da je album nastao jer neke njihove pesme zaslužuju da ih povremeno osveže i prearanžiraju, ali i zato što su hteli da sarađuju s ikonama i zvezdama ovih prostora.

Stare Let 3 pesme u novom ruhu

„U celom procesu nastanka albuma dogodila se i „Mama ŠČ!“ koja je savršeno zaokružila celu priču, pa da upoznamo i našu novu publiku s onim što smo radili pre“, dodao je.

Bendu će se na koncertu 2. septembra na zagrebačkog Šalati pridružiti stotinak gostujućih muzičara.

Sa sekcijom zbora i orkestra radio je Olja Dešić, kao bek vokali dolaze Singrlice, limenu sekciju vodi Igor Pavlica, a koncert režira Filip Renić.

Prlja najavljuje da će koncert na Šalati biti efektan, izvodiće pesme koje dugo nisu izvodili uživo, uz vizualne efekte, orkestar i zbor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari