Ko je Nebojša Slijepčević, laureat kanske Zlatne palme: Hrvatski reditelj u otporu protiv zla, neljudskosti, fašizma, ćutanja…

Ličnost Danas

Ostavite komentar


  1. A kako se ja osećam.?
    Jedna Baka …moja je Primorka…Vratnik….
    Suprug Dalmatinac.. Makarsko primordial….a izmedju svega ..prostire se pitomi i prgavi SREM!!! Ja!!!

  2. Lepo je to što je taj događaj predstavio filmom,to jeste strašan zločin,ali mnogo bi filmom da ispriča priču o Jasenovcu,tamo su i deca stradala.

  3. Na svu srecu u Hrvatskoj je jako malo zlocina pocinjeno, skoro da ih i nema te je hrvatski reziser inspiraciju i temu morao da potrazi u Srbiji.

  4. Bravo. Često mislim na ovu tragediju za koju nismo preuzeli odgovornost kao i za sve ostale.Kazna se odavno placa.

  5. Da li bi hrvatski mediji posvetili ovoliko paznje nekom reziseru hrvatskog porekla iz Srbije sa antihrvatskom filmom koji npr govori o Oluji, osvajacam nagrade u Kanu .

  6. Zato nam ovako i ide i Srbiji, kada se uvek hvali sve sto je upereno protiv Srba i Srbije

  7. Ne vidim zašto je film uperen protiv Srbije, ubijeni su građani Srbije od strane paravojne formacije susedne države. Srbija je našla i kaznila krivce za ovaj zločin.

Ostavite komentar


Kultura

Naslovna strana

Naslovna strana za 22. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Tatjana Mandić Rigonat, pozorišna rediteljka

U ovoj medijskoj prašumi dezinformacija, poluinformacija, laži i propagande u kojoj živimo, Danas je list koji piše u našem interesu, interesu građana.