Likovni atelje „Linija“ kao rasadnik talenata 1Foto:Z. Nikolić

U prepunom holu Skupštine grada Kraljeva večeras je otvorena XII godišnja izložba radova likovnog ateljea „Linija“.

Koncept rada ateljea koga vodi likovni pedagog i slikar Slađana Miljković je okupljanje talentovane dece, uzrasta od sedam do osamnaest godina, sa kojom ona radi na njihovom likovnom opismenjavanju i edukaciji.

Praksa ovog ateljea je da pored učešća na grupnim izložbama i brojnim kulturnim manifestacijama u gradu, organizuje i godišnju smotru stvaralaštva svojih polaznika.

Godišnja izložba je prilika da svaka generacija polaznika izloži svoje najbolje radove i javnosti pokaže svoje likovno umeće i napredak postignut tokom školovanja.

Za proteklih dvanaest godina preko 600 najmlađih Kraljevčana, a i dece iz susednih gradova, steklo je svoja prva znanja o crtanju i slikanju u ovom likovnom ateljeu.

Većina njih provede u proseku četri godine u ateljeu „Linija“ stičući osnovna teoretska i praktična znanja o crtanju i slikarstvu.

Mnogi od njih su kasnije bavljenje slikarstvom ili dizajnom izabrali za svoje životno opredeljenje i svoj profesionalni poziv.

Jedna od njih Viktorija Zdravković, studentkinja IV godine Filološko-umetničkog fakulteta, na odseku zidnog slikarstva u Kragujevcu je, večeras, otvarjući izložbu istakla da je Slađanin pedagoški pristup deci presudno uticao i na njenu odluku kod izbora svog buduććeg poziva.

Među stotinu večeras izloženih radova polaznika likovnog studija „Linija“ ima i radova kojima bi mogli da se podiče i već afirmisani stvaraoci potvrdilo nam je i nekoliko starijih likovnih umetnika iz Kraljeva koji su prisustvovali otvarnju ove nesvakidašnje izložbe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari