Ljudi oduševljeni trejlerom dugo očekivanog ratnog filma s Kejt Vinslet: "Ta žena nema lošu ulogu" 1Foto: SKY / Planet / Profimedia

Objavljen je novi trejler za nadolazeću biografsku ratnu dramu pod nazivom „Li“ (Lee), koju je režirala Elen Kuras.

Drama se bazira na biografiji „The Lives of Lee“ iz 1985. godine, koju je napisao Miler Entoni Penrose, a govori o životu američke ratne fotografkinje Elizabet Li Miler.

Filmska adaptacija biografije govori o životu Li, nekadašnje manekenke koja je postala cenjena ratna dopisnica i fotografkinja za časopis Vogue tokom Drugog svetskog rata.

Glavnu ulogu u filmu dobila je oskarovka Kejt Vinslet, a u filmu se pojavljuju i Aleksander Skarsgord, Endi Semberg, Andrea Rajsboro, Džoš O’Konor, Marion Kotijar, Džejms Mari i druge poznate zvezde.

Kako prenosi Variety, usprkos protivljenju da žene rade na prvoj liniji fronta kao ratne reporterke, Li je uspela da snimi ključne fotografije iz rata za britanski Vog, uključujući razaranje uzrokovano Blitzom i posledicama Dana D.

Međutim ovaj posao nije prošao bez posledica, s obzirom na to da je fotografkinja svedočila brutalnom ratovanju iz prve ruke, koje je na nju ostavilo trag, piše Index. hr.

Scenario za film prema biografiji iz 1985. godine napisali su Liz Hana, Marion Hjum i Džon Koli.

Nakon što je objavljen novi trejler, u komentarima su se javili obožavaoci poznate glumice koji smatraju da će ovo biti još jedna uloga vredna nominacije za Oskara.

„Ako Kejt za ovo ne dobije Oskara, onda ništa više nije pravedno“, „Ova žena u životu nije imala lošu ulogu“, „Li mi izgleda kao još jedan film u kojem će Vinslet biti genijalna“, „Vinslet je glavna zvezda filma, ali i ostatak glumačke postave je odličan“, „Jako se radujem ovom filmu, Kejt će sigurno genijalno odglumiti Li“, samo su neki od komentara ispod trejlera.

Film u britanske i irske bioskope dolazi u novembru ove godine.

Trenutno nije poznato hoće li i kada ovaj film imati premijeru u ovdašnjim bioskopima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari