Ljudska bića su sposobna za monstruozna dela

Atom Egojan, kanadski reditelj jermenskog porekla, gost 48. FEST-a

Ostavite komentar


  1. “…Počinioci doživljavaju kao uvredu to da ih drugi ljudi vide kao čudovišta. Ali moramo da shvatimo da smo kao ljudska bića svi sposobni za monstruozna dela“, zaključuje autor.”
    Još da naši novinari(ke) znaju ko, kako i kome je trebalo kompromitovanje srpkih oružanih snaga u BiH, na čelu sa najcenjenim oficirom, Ratkom Mladićem, u miru među oficirima,vojnicima i studentima Fakulteta za bezbednost u Skoplju, gde je službovao, ne sećam se tačno naziva predemta, pa ću napisati:Veštine ratovanja.
    Dok ovo pišem, slučajno ako to postoji, na radiju peva Rahmetli Sarajevka, Boginja Dopbrote, Dubravka Stojaković.
    Ako nisu hteli da prihvate ono što je napisao Frdirih Niče: “Ko to nebi ubio ako mu se ukaže dobra prilika”, kada često ponavljaju “genocid u Srebrenici”, onda evo još jednog mudraca, i to Jermena, šta im kaže.
    Ne znam gde su bili kada je pukovinik Mladić pozvan iz Beograda, patoločkog Milioševića, da se imenuje za generala i preuzme komandu ratnik snaga u BiH. A to znači kada zatreba da pomogne i Srbima u Hrvatskoj? A zašto nije? Pa zato što je bolesni Milošević iz inata što su lideri Srba, Martić i Babić odbili Plan – Z4 koji je prodložila sadašnja Rimska imperija – SAD. Zato je taj Plan zamenio sa još paklenijim Planom, kako obično to čine bolesni politički lideri (… Neron, Staljin, Hitler…): da Srbe iz Krajine nasele na Kosmet umesto Albanaca koje će “Proterati preko Prokletije”, kako se tada drao njegov megafon – Šešelj. Kao što slušamo i gledamo isti taj Šešelj i sada deluje i plačen je preko blagajne “Narodne” Skupštine!!!
    Mene su 1993. srpske budaletine, imenovane kao Privremeni, a nasilini; organi upravaljanja u preduzećima na Kosmetu, pa i u najvećem Kombinatu za građevinske materijale u Evropi “Šar”, u podnožju Šar Planine, sa sedištem u “Đeneral Jankoviću”, blizu Skoplja gde sam živeo, i u Kačaniku, poslali na prinudni odmor, jer nisam hteo kao direktor jedne od pet fabrika i četiri rudnika da oteram s posla nijednog Albanca.
    Zato sam registrovao Preduzeće za nekretnine, “Nedvižnosti”. I prvi prodavac stana mi je bio diplomirani student kod Ratka Mladića, kada mi je sa divljenjem pričao o svom profesoru. Međutim, nije znao da se ja, iako Srbin, protivim budaletinama spskim koji su napali sopstvenu državu, sa nadom da će od ostataka fomirati Veliku Srboslaviju!!!. Tako da nisam mogao da sakrijem moju ozojeđenost: “Ako želite da vidite Mladića, mogu da vas uputim preko Kosova da stignete kod njega u Bosnu, gde sam inače slušio u JNA, pa znam gde i kako da ga nađete!”

Ostavite komentar


Kultura

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Živko Gocić, vaterpolista

Danas volim zato što je objektivan i zato što u njemu pronalazim sve informacije koje su mi potrebne na dnevnom nivou.