lorens od arabijeFoto: Pictorial Press Ltd / Alamy / Alamy / Profimedia

Lorens od Arabije je čuveni film Dejvida Lina iz 1962. godine, sa Piterom O’Tulom u glavnoj ulozi, a inspirisan istinitom pričom.

Lorens od Arabije sada će dobiti svoju serijsku verziju nemačkog reditelja Rolanda Emeriha, koji se proslavio filmom Dan nezavisnosti, piše Screen Rant.

Tomas Edvard Lorens, poznatiji kao Lorens od Arabije, bio je britanski vojnik, pustolov, arheolog i pisac koji je tokom arheoloških istraživanja na Bliskom istoku ostao očaran arapskom kulturom i jezicima, prenosi Index.hr.

„Lorens od Arabije" postaje serija poznatog reditelja 1
Foto: Fremantle / Alamy / Alamy / Profimedia

Nakon što je izbio Prvi svetski rat, Lorens je igrao važnu ulogu u Arapskom ustanku protiv Osmanskog Carstva. Svoje avanture opisao je u knjizi Sedam stubova mudrosti.

Lorensovi ratni poduhvati bili su inspiracija za film Lorens od Arabije iz 1962. godine, koji se danas smatra jednim od najvećih kinematografskih ostvarenja.

Emerihova nadolazeća serija zvaće se Lorens u Arabiji (Lawrence in Arabia) i proširiće priču iz originalnog filma i dodati nove likove.

Serija bi trebalo da ima tri sezone, a scenario za prvu napisaće Entoni Mekarten, koji je napisao biografske filmove Boemska rapsodija i Najmračniji čas.

Još uvek nije poznato gde će se serija prikazivati ni kada kreće produkcija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari